Oosterweel: Afrit 1 Merksem verlegd in weekend 16-19 juni – Groendendaallaan en afrit afgesloten

In het weekend van vrijdagavond 16 tot maandagochtend 19 juni verlegt men de afrit Merksem. Hiervoor worden zowel de afrit, als de Groenendaallaan afgesloten. Die laatste sluit tussen oprit Merksem en het kruispunt met de Lambrechtshoekenlaan. Fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen gewoon passeren. Voor het (vracht)verkeer voorziet men omleidingen.

In de omgeving van de Groenendaallaan is men volop bezig met voorbereidende werken voor de bouw van de tijdelijke snelweg – de Bypass – en de verdiepte snelweg.

Men verlegt er heel wat kabels, leidingen en rioleringen.
Langs de snelweg bouwt men een nieuwe Schijnkoker die de buurt ook in de toekomst zal afschermen tegen overstromingen.
Voor de verdiepte en maximaal overkapte snelweg gaan waar mogelijk ook de definitieve wanden al in de grond.
De afgelopen weken bouwden men ook een nieuwe afrit in Merksem vlak naast de snelweg. De huidige afrit Merksem – voor verkeer vanuit Gent/Brussel/Hasselt – ligt in de weg voor de bouw van de Bypass en de wanden van de verdiepte snelweg. Om verkeer van de snelweg naar Merksem mogelijk te houden, verlegt men nu de afrit.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.