Oosterweelverbinding : intrillen damwanden nieuwe Schijnkoker

In kader van de Oosterweelverbinding voert Lantis volop voorbereidende werken uit. Er wordt een nieuwe Schijnkoker gebouwd. De huidige koker moet plaats maken voor de Oosterweelverbinding. Langs de wijk Lambrechtshoeken wordt de koker in open sleuf aangelegd. Om te vermijden dat de bouwputten invallen, moet de aannemer damplanken intrillen. Vervolgens kan de bouwput uitgegraven worden.

Vanaf 30 januari 2023 trilt de aannemer op vier plekken damwanden in in de werfzone langs de wijk Lambrechtshoeken. Op die manier kan hij de Schijnkoker veilig uitgraven.

Op drie plekken langs de Groenendaallaan zijn de graafwerken afgerond. De aannemer zal daar vanaf midden februari 2023 de damwanden uittrillen.

De bewoners van de dichtstbijzijnde huizen zullen tijdens de werken helaas geluidsoverlast en trillingshinder ervaren. Lantis neemt de nodige maatregelen om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Zo boort de aannemer de grond voor vooraleer de damplanken in te trillen. Het geluid en de trillingen worden gemonitord om binnen de opgelegde veiligheidsgrenzen te blijven. De dagelijkse overlast wordt beperkt door de werken tussen 8 uur en 16 uur uit te voeren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.