Oosterweelverbinding: verleggen afrit Merksem 16-19 juni

In het kader van de Oosterweelverbinding wordt in het weekend van vrijdagavond 16 tot maandagochtend 19 juni de afrit Merksem verlegd. Hiervoor worden zowel de afrit, als de Groenendaallaan afgesloten. De Groenendaallaan sluit tussen oprit Merksem en het kruispunt met de Lambrechtshoekenlaan. Fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen gewoon passeren. Het (vracht)verkeer volgt een omleiding.

In de omgeving van de Groenendaallaan zijn de voorbereidende werken voor de bouw van de tijdelijke snelweg – de Bypass – en de verdiepte snelweg volop bezig. De afgelopen weken werd een nieuwe afrit in Merksem vlak naast de snelweg gebouwd. De huidige afrit Merksem – voor verkeer vanuit Gent/Brussel/Hasselt – ligt in de weg voor de bouw van de Bypass en de wanden van de verdiepte snelweg. Om verkeer van de snelweg naar Merksem mogelijk te houden, wordt de afrit verlegd. Ook het kruispunt van de afrit met de Groenendaallaan schuift mee op.

Hinder
In het weekend van vrijdagavond 16 juni (20u) tot maandagochtend 19 juni (6u) wordt de verlegde afrit aangesloten en het kruispunt van de afrit met de Groenendaallaan verplaatst. Hiervoor worden zowel de afrit als de Groenendaallaan gedeeltelijk afgesloten. De oprit Merksem blijft beschikbaar. Fietsers, voetgangers en het opebaar vervoer kunnen de werken passeren. Het (vracht)verkeer volgt een omleiding.

Plan van de werfzone

externe afbeelding – (c) oosterweelverbinding.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.