Infoavond heraanleg Catersoflaan

Water-link (*), district Merksem en Aquafin organiseren op maandag 26 juni, om 19u een infoavond over de geplande werken in Catershoflaan in het districtshuis van Merksem. Op deze infoavond stelt men het volledige project voor, de timing en fasering, de veiligheid, de bereikbaarheid van de woningen, … Er is eveneens de mogelijkheid om vragen te stellen.

De werken hebben als doel de bestaande gemengde riolering in Catershoflaan te vervangen door een afzonderlijke riolering voor afvalwater en een afvoerleiding voor regenwater. Een deel van het regenwater wordt afgeleid naar de middenberm om daar lokaal te infiltreren in wadi’s. Ook de bovenbouw wordt volledig vernieuwd. De voetpaden zullen bestaan uit betonstraatstenen. Fietspad en rijweg worden voorzien in asfalt. Er komen verkeersplateaus en parkeerstroken in kasseien met waterdoorlatende voeg. Verder worden er bomen geplaatst in de parkeerstrook en komen er plantvakken met bomen ter hoogte van de kruispunten.
De groene middenberm wordt opnieuw aangeplant met bomen en wordt voorzien van infiltratiekommen.

Volgens de huidige planning beginnen de werken op 7 augustus 2023 en zullen ze ongeveer 14 maanden duren.

Timing per fase

Plaats – omgeving werken Start Vermoedelijke duur
Catershoflaan tussen Ringlaan en Melgesdreef (incl. kruispunt Melgesdreef) 7 augustus 2023 +/- 4,5 maanden
Catershoflaan tussen Melgesdreef en Lange Bremstraat (incl. kruispunt Lange Bremstraat) Eind 2023/begin 2024 +/- 4,5 maanden
Catershoflaan tussen Ringlaan en Meereigen (incl. kruispunt Meereigen) Voorjaar 2024 +/- 3 maanden<
Catershoflaan tussen Meereigen en Kroonplein Zomer 2024 +/- 4 maanden

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.