Merksemse Onze-Lieve-Vrouw beeld tentoongesteld in Bergenop Zoom

Sinds 30 mei is de Mariatentoonstelling in de St.-Gertudiskerk in Bergen op Zoom te bewonderen. Er zijn meer dan veertig Maria’s, in alle soorten en maten, uitvoeringen en uit binnen- en buitenland te zien. De tentoonstelling hoort bij de Maria Ommegang, die op 25 juni plaatsvindt. Het thema dit jaar is ‘Jij doet er toe’.

Het is het pronkstuk van de Mariatentoonstelling: het indrukwekkende beeld van Onze-Lieve-Vrouw afkomstig uit de Sint-Fransiscuskerk te Merksem. De kerk werd eerder dit jaar uit gebruik genomen en de mogelijkheid bestaat dat het beeld voor langere tijd in bruikleen wordt gegeven aan de parochie in Bergen op Zoom.

Bekijk het interview met pastoor Paul Verbeek van Bergen op Zoom via deze link (externe link).

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.