De Nieuwe Rand – 17 januari

De Nieuwe Rand is een project dat de mobiliteit, leefkwaliteit en klimaatvriendelijkheid in de oostrand van Antwerpen wil verbeteren.

In samenwerking met burgerbewegingen, het middenveld, inwoners, experts en lokale besturen wordt onderzocht hoe de A12 en E313 beter kunnen functioneren, maar ook of de aanleg van twee nieuwe wegen – de ondergrondse A102 en de Nx – kan bijdragen tot een betere mobiliteit. Even belangrijk is het onderzoek naar de kansen die ‘De Nieuwe Rand’ biedt om in te zetten op duurzame mobiliteit, leefkwaliteit en klimaatvriendelijkheid.

Ondertussen wordt er binnen dit project toegewerkt naar een tussennota, waarbinnen de scope van het onderzoek verder wordt afgebakend. Om er voor te zorgen dat u over juiste informatie beschikt, organiseert het team van De Nieuwe Rand twee (identieke) toelichtingen voor alle mandatarissen van de 18 betrokken lokale besturen. Tijdens deze toelichtingen zal er dieper worden ingegaan op de inhoud van deze tussennota en diens rol in het verdere procesverloop van het project.

Deze toelichtingen vinden plaats op woensdag 17 januari in ’t Brieleke te Brieleke 16, 2160 Wommelgem en op woensdag 24 januari in ’t Ekershof te Groot Hagelkruis 6, 2180 Ekeren, beide van 19:30u tot 21:00u. Na afloop voorzien we nog een drankje en een hapje. Vooraf inschrijven via deze link.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.