Weer

Merksem
20 augustus 2018, 5:42
Bewolkt
Bewolkt
19°C
gevoelstemperatuur: 18°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 88%
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 6:36
zonsondergang: 20:54
Verwachting 20 augustus 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
23°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
16°C
windsnelheid: 0 km/h NW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 21 augustus 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
26°C
windsnelheid: 0 km/h WZW
Windstoten: 4 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
16°C
windsnelheid: 0 km/h NNW
Windstoten: 4 km/h
Verwachting 22 augustus 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
26°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
16°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 23 augustus 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
24°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
14°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 augustus 2018
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
18°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Regen
Regen
11°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Marc Verhaegen maakt album Michiel de Ruyt

2007 is in Nederland uitgeroepen tot het Michiel de Ruyter-jaar, omdat het precies 400 jaar geleden is dat de bekende zeeheld Michiel de Ruyter werd geboren. Speciaal daarom heeft de Merksemse striptekenaar Marc Verhaegen samen met scenarist Jan Kragt een stripverhaal gemaakt over het leven van deze Nederlandse zeeheld.

In het album wordt het avontuur verteld van het leven van de zeeheld Michiel de Ruyter, geboren als een gewone rondborstige Nederlander te Vlissingen in de zeventiende eeuw. Je bent getuige van zijn onvoorstelbaar avontuurlijk leven, waarin hij de ene keer op walvissen jaagt en in een volgende periode reizen onderneemt naar het verre Afrika en de Caribische eilanden, met zeegevechten en levensbedreigende stormen op zee als dagelijkse kost. Gevangengenomen, ontsnapt en uiteindelijk bevorderd tot admiraal groeit Michiel uit tot de grootste zeeheld van Europa. Ademloos volg je Michiel in zijn gevechten tegen Duinkerker piraten en later tegen de onverslaanbaar gewaande Engelse oorlogsvloot, maar ook in zijn liefde voor zijn gezin. Ontdek het geheim van deze Vlissingse deugniet, die ondanks al zijn overwinningen vooral zichzelf bleef.

coverregulier.jpg

Het stripverhaal Het geheim van Michiel de Ruyter is het eerste project van Stichting Eureducation, die anderhalf jaar geleden door Jan Kragt en Marc Verhaegen werd opgericht. De stichting heeft onder meer als doelstelling om jongeren in Europa deelgenoot te maken van elkaars cultuur en geschiedenis. Door middel van het stripverhaal en andere media probeert de stichting jongeren te informeren en aan het denken te zetten.

Het geheim van Michiel de Ruyter is op 23 maart j.l. in Vlissingen gepresenteerd, tijdens de opening van het jubileumjaar 400 jaar Michiel de Ruyter. Een deel van de opbrengst is bestemd voor het Kikafonds. Het album kost 5,95 euro en is verkrijgbaar in de boek- en stripwinkels in Nederland en Vlaanderen.

Het oeuvre van Marc Verhaegen wordt momenteel in rap tempo uitgebreid. Na jarenlang hoofdtekenaar van Suske en Wiske te zijn geweest, startte hij in het najaar van 2005 met zijn Senne en Sanne-reeks, waarvan er inmiddels twee albums zijn verschenen. Recentelijk verscheen bij uitgeverij De Gouwe Greep De Ongewenste, een heruitgave van zijn eerste striptekenwerk. Momenteel werkt Verhaegen aan Het Speelgoedmysterie, een kortverhaal van Senne en Sanne voor het Speelgoedmuseum in Mechelen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.