Laatste reacties

Weer

Merksem
23 maart 2018, 15:46
Meest bewolkt
Meest bewolkt
7°C
gevoelstemperatuur: 5°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 70%
windsnelheid: 18 km/h ZZW
Windstoten: 18 km/h
zonsopgang: 6:39
zonsondergang: 19:00
Verwachting 23 maart 2018
dag
Bewolkt
Bewolkt
9°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
4°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 maart 2018
dag
Bewolkt
Bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 7 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
4°C
windsnelheid: 4 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 maart 2018
dag
Bewolkt
Bewolkt
11°C
windsnelheid: 7 km/h N
Windstoten: 14 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
3°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 26 maart 2018
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
11°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt met buien
Meest bewolkt met buien
2°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 27 maart 2018
dag
Regen
Regen
10°C
windsnelheid: 14 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
4°C
windsnelheid: 18 km/h W
Windstoten: 32 km/h
 

Archief

Merksemse Rus gearresteerd

Een Rus uit Merksem werd gisteren na een achtervolging op de E313 in Hasselt gearresteerd. In Ranst was hij weggevlucht bij een alcoholcontrole. De politie zette de achtervolging in, maar moest voorzichtig blijven, omdat de man met zijn vrouw en twee kinderen in de wagen zat. Uiteindelijk kon hij in Hasselt na enige weerstand opgepakt worden. De vrouw en kinderen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De politie in Ranst had de man met zijn wagen voor een alcoholcontrole aan de kant gezet. Plotseling reed hij weg. Tijdens de achtervolging haalde de man gevaarlijke capriolen uit. Intussen was ook de politie van Limburg op de hoogte. Aan de afrit Hasselt-Oost hadden de agenten een wegversmalling geplaatst om de man van de autosnelweg te plukken.

Die wegversmalling bleek niet nodig, want aan de afrit ervoor, Hasselt-West, botste hij rond 11u15 tegen de vangrail en kwam hij in de middenberm tot stilstand. Hij verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie. Een achttal agenten rekende de man in.

Door het ongeval ontstond er een file tot aan het klaverblad in Lummen. Het parket van Hasselt liet de man arresteren. Hij zit in de cel in afwachting van de uitslag van zijn bloedproef. De man heeft asiel aangevraagd en zijn procedure is nog lopende.

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft de man aangehouden en laten opgluiten in de gevangenis van Hasselt op verdenking van poging doodslag. Het gerecht tilt er zwaar aan dat hij zijn eigen vrouw en kinderen, maar ook andere weggebruikers in gevaar heeft gebracht.

Geef een reactie