Weer

Merksem
21 juni 2018, 0:42
Helder
Helder
21°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 64%
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 5:26
zonsondergang: 22:02
Verwachting 21 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 18 km/h NW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
9°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 22 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 14 km/h NW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
8°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 23 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
19°C
windsnelheid: 11 km/h NNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
9°C
windsnelheid: 7 km/h N
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
21°C
windsnelheid: 7 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
12°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 juni 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
24°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
14°C
windsnelheid: 7 km/h O
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Merksemse Rus gearresteerd

Een Rus uit Merksem werd gisteren na een achtervolging op de E313 in Hasselt gearresteerd. In Ranst was hij weggevlucht bij een alcoholcontrole. De politie zette de achtervolging in, maar moest voorzichtig blijven, omdat de man met zijn vrouw en twee kinderen in de wagen zat. Uiteindelijk kon hij in Hasselt na enige weerstand opgepakt worden. De vrouw en kinderen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De politie in Ranst had de man met zijn wagen voor een alcoholcontrole aan de kant gezet. Plotseling reed hij weg. Tijdens de achtervolging haalde de man gevaarlijke capriolen uit. Intussen was ook de politie van Limburg op de hoogte. Aan de afrit Hasselt-Oost hadden de agenten een wegversmalling geplaatst om de man van de autosnelweg te plukken.

Die wegversmalling bleek niet nodig, want aan de afrit ervoor, Hasselt-West, botste hij rond 11u15 tegen de vangrail en kwam hij in de middenberm tot stilstand. Hij verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie. Een achttal agenten rekende de man in.

Door het ongeval ontstond er een file tot aan het klaverblad in Lummen. Het parket van Hasselt liet de man arresteren. Hij zit in de cel in afwachting van de uitslag van zijn bloedproef. De man heeft asiel aangevraagd en zijn procedure is nog lopende.

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft de man aangehouden en laten opgluiten in de gevangenis van Hasselt op verdenking van poging doodslag. Het gerecht tilt er zwaar aan dat hij zijn eigen vrouw en kinderen, maar ook andere weggebruikers in gevaar heeft gebracht.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.