Weer

Merksem
22 juli 2018, 1:23
Helder
Helder
20°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 45%
windsnelheid: 11 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 5:53
zonsondergang: 21:44
Verwachting 22 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
28°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
16°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 23 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
29°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Helder
Helder
18°C
windsnelheid: 4 km/h N
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
30°C
windsnelheid: 4 km/h O
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
19°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
32°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
19°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 26 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
33°C
windsnelheid: 7 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
20°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Rijbewijs op school

Bij haar bezoek aan Stella Maris liet Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt donderdag weten dat het proefproject “Rijbewijs op School” wordt uitgebreid. Het gaat om een project waarbij theoretische rijlessen en rijexamens gratis op school aangeboden wordten. Stella Maris was één van de 25 scholen die mee deed aan het proefproject. Donderdag legden 100 leerlingen hun examen af, ongeveer de helft van de 100 leerlingen hebben nu een voorlopig rijbewijs op zak.

Vanaf volgend schooljaar kunnen de 75.000 leerlingen van alle Vlaamse secundaire scholen hun theoretisch rijbewijs op de schoolbanken halen. De minister reserveerde een budget van vier miljoen euro voor het hele project. Een op de drie leerlingen die deelnemen aan het project heeft het rijexamen ondertussen afgelegd. Het gemiddelde slaagpercentage ligt op 52 procent. Het lessenpakket Rijbewijs op School, dat acht uur verkeerseducatie omvat, wordt opgesteld door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde in samenwerking met de rijscholen. Voor de lessen wordt beroep gedaan op de professionele lesgevers van rijscholen. Na het volgen van de lessenreeks kunnen de leerlingen in hun eigen school gratis het theoretisch rijexamen afleggen.

1 comment to Rijbewijs op school

  • Tony H

    Leuk, maar weet je dat er maar 208 erkende rijscholen zijn in Vlaanderen ? en dat die elk gemiddeld 2 theorie leraars hebben. Als je 75,000 leerlingen wilt les geven dan geraak je er niet. Indien alle rijschoolleraars theorie alleen nog met de school bezig zijn, dan bereik je maximum 30% van alle scholieren. Om theorieles te mogen geven heb je immers een door de federale overheid erkende opleidingscursus en attest nodig en 500 mensen in Vlaanderen bezittten die … niet meer.
    Ik vrees dat een minister haar reken & huiswerk niet heeft verricht, wat we van een minister tenminste zouden mogen verwachten: en lijken haar verdere plannen op een PR-stuntje om in de kranten & de foras binnen te geraken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.