Weer

Merksem
24 april 2018, 8:38
Meest bewolkt
Meest bewolkt
10°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 6:28
zonsondergang: 20:53
Verwachting 24 april 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
14°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 april 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
15°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
7°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 26 april 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
14°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 18 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
5°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 27 april 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
16°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 7 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 28 april 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
17°C
windsnelheid: 7 km/h ZZO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
9°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Rijbewijs op school

Bij haar bezoek aan Stella Maris liet Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt donderdag weten dat het proefproject “Rijbewijs op School” wordt uitgebreid. Het gaat om een project waarbij theoretische rijlessen en rijexamens gratis op school aangeboden wordten. Stella Maris was één van de 25 scholen die mee deed aan het proefproject. Donderdag legden 100 leerlingen hun examen af, ongeveer de helft van de 100 leerlingen hebben nu een voorlopig rijbewijs op zak.

Vanaf volgend schooljaar kunnen de 75.000 leerlingen van alle Vlaamse secundaire scholen hun theoretisch rijbewijs op de schoolbanken halen. De minister reserveerde een budget van vier miljoen euro voor het hele project. Een op de drie leerlingen die deelnemen aan het project heeft het rijexamen ondertussen afgelegd. Het gemiddelde slaagpercentage ligt op 52 procent. Het lessenpakket Rijbewijs op School, dat acht uur verkeerseducatie omvat, wordt opgesteld door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde in samenwerking met de rijscholen. Voor de lessen wordt beroep gedaan op de professionele lesgevers van rijscholen. Na het volgen van de lessenreeks kunnen de leerlingen in hun eigen school gratis het theoretisch rijexamen afleggen.

1 comment to Rijbewijs op school

  • Tony H

    Leuk, maar weet je dat er maar 208 erkende rijscholen zijn in Vlaanderen ? en dat die elk gemiddeld 2 theorie leraars hebben. Als je 75,000 leerlingen wilt les geven dan geraak je er niet. Indien alle rijschoolleraars theorie alleen nog met de school bezig zijn, dan bereik je maximum 30% van alle scholieren. Om theorieles te mogen geven heb je immers een door de federale overheid erkende opleidingscursus en attest nodig en 500 mensen in Vlaanderen bezittten die … niet meer.
    Ik vrees dat een minister haar reken & huiswerk niet heeft verricht, wat we van een minister tenminste zouden mogen verwachten: en lijken haar verdere plannen op een PR-stuntje om in de kranten & de foras binnen te geraken.

Geef een reactie