Weer

Merksem
18 oktober 2017, 7:49
Helder
Helder
12°C
gevoelstemperatuur: 11°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 11 km/h O
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:11
zonsondergang: 18:43
Verwachting 18 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
21°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 11 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
11°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 19 oktober 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
22°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
14°C
windsnelheid: 14 km/h ZZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 20 oktober 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
18°C
windsnelheid: 14 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 21 oktober 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
18°C
windsnelheid: 22 km/h ZW
Windstoten: 36 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
10°C
windsnelheid: 18 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 22 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
14°C
windsnelheid: 18 km/h WZW
Windstoten: 29 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
 

Archief

Bungeneers trekt zich terug

Merksemenaar en Antwerps Schepen voor Financiën Luc Bungeneers trekt zich officieel terug als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hiermee wil hij het partijbelang voorop stellen. De terugtrekking komt er na een felle discussie over de lijstvorming bij de Antwerpse Open VLD. Bungeneers eiste, volgens velen terecht, de tweede plaats op de lijst op. Maar geïmporteerd lijsttrekker Annemie Turtelboom gaf de felbegeerde plek echter aan een witte raaf, de Antwerpse korpschef Eddy Baelemans. Hij had zijn functie neerlegde om in de politiek te stappen.

Bij een eerste stemronde, afgelopen weekend, keurden 8 van de 9 Antwerpse districten de lijst van Turtelboom goed. Maar in Merksem, het district van Bungeneers, werd massaal tegen gestemd. Door het hoge aantal tegenstemmers werd de lijst geblokkeerd.

De actie leverde Bungeneers felle kritiek op en daarom trekt nu zijn conclusies. ‘De reactie van de partijtop op het stemresultaat en vooral de commentaren achteraf hebben mij sterk gegriefd, zoiets doet pijn’, zegt hij in een brief aan de Merksemse leden. ‘Als het oordeel van de leden beschouwd wordt als ledendictatuur en deze leden ook nog eens vergeleken worden met een knokploeg, is dat een brug te ver. Aangezien ik steeds het belang van de partij vooropgesteld heb en ik volgens de Open VLD-top hét probleem ben in Antwerpen, wil ik ook nu consequent zijn en mij terugtrekken als kandidaat op de lijst. Dankzij de steun van de leden kan ik dit doen met opgeheven hoofd’.

Dit weekend volgt een nieuwe stemronde over de lijst.

Geef een reactie