Weer

Merksem
23 augustus 2017, 16:01
Zonnig
Zonnig
28°C
gevoelstemperatuur: 29°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 44%
windsnelheid: 11 km/h ZO
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 6:41
zonsondergang: 20:47
Verwachting 23 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
29°C
windsnelheid: 11 km/h Z
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
16°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
23°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 augustus 2017
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
25°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 7 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 augustus 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
26°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt met onweer
Meest bewolkt met onweer
16°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 augustus 2017
dag
Bewolkt
Bewolkt
23°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Bungeneers trekt zich terug

Merksemenaar en Antwerps Schepen voor Financiën Luc Bungeneers trekt zich officieel terug als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hiermee wil hij het partijbelang voorop stellen. De terugtrekking komt er na een felle discussie over de lijstvorming bij de Antwerpse Open VLD. Bungeneers eiste, volgens velen terecht, de tweede plaats op de lijst op. Maar geïmporteerd lijsttrekker Annemie Turtelboom gaf de felbegeerde plek echter aan een witte raaf, de Antwerpse korpschef Eddy Baelemans. Hij had zijn functie neerlegde om in de politiek te stappen.

Bij een eerste stemronde, afgelopen weekend, keurden 8 van de 9 Antwerpse districten de lijst van Turtelboom goed. Maar in Merksem, het district van Bungeneers, werd massaal tegen gestemd. Door het hoge aantal tegenstemmers werd de lijst geblokkeerd.

De actie leverde Bungeneers felle kritiek op en daarom trekt nu zijn conclusies. ‘De reactie van de partijtop op het stemresultaat en vooral de commentaren achteraf hebben mij sterk gegriefd, zoiets doet pijn’, zegt hij in een brief aan de Merksemse leden. ‘Als het oordeel van de leden beschouwd wordt als ledendictatuur en deze leden ook nog eens vergeleken worden met een knokploeg, is dat een brug te ver. Aangezien ik steeds het belang van de partij vooropgesteld heb en ik volgens de Open VLD-top hét probleem ben in Antwerpen, wil ik ook nu consequent zijn en mij terugtrekken als kandidaat op de lijst. Dankzij de steun van de leden kan ik dit doen met opgeheven hoofd’.

Dit weekend volgt een nieuwe stemronde over de lijst.

Geef een reactie