Laatste reacties

Weer

Merksem
21 februari 2018, 23:57
Helder
Helder
0°C
gevoelstemperatuur: -2°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 74%
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 7:44
zonsondergang: 18:09
Verwachting 21 februari 2018
dag
Zonnig
Zonnig
4°C
windsnelheid: 11 km/h NO
Windstoten: 18 km/h
nacht
Helder
Helder
-3°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 22 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
5°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
nacht
Helder
Helder
-3°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 23 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
4°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Helder
Helder
-3°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 24 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
6°C
windsnelheid: 18 km/h ONO
Windstoten: 32 km/h
nacht
Helder
Helder
-4°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 25 februari 2018
dag
Zonnig
Zonnig
1°C
windsnelheid: 18 km/h ONO
Windstoten: 29 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
-5°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
 

Archief

Bungeneers trekt zich terug

Merksemenaar en Antwerps Schepen voor Financiën Luc Bungeneers trekt zich officieel terug als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hiermee wil hij het partijbelang voorop stellen. De terugtrekking komt er na een felle discussie over de lijstvorming bij de Antwerpse Open VLD. Bungeneers eiste, volgens velen terecht, de tweede plaats op de lijst op. Maar geïmporteerd lijsttrekker Annemie Turtelboom gaf de felbegeerde plek echter aan een witte raaf, de Antwerpse korpschef Eddy Baelemans. Hij had zijn functie neerlegde om in de politiek te stappen.

Bij een eerste stemronde, afgelopen weekend, keurden 8 van de 9 Antwerpse districten de lijst van Turtelboom goed. Maar in Merksem, het district van Bungeneers, werd massaal tegen gestemd. Door het hoge aantal tegenstemmers werd de lijst geblokkeerd.

De actie leverde Bungeneers felle kritiek op en daarom trekt nu zijn conclusies. ‘De reactie van de partijtop op het stemresultaat en vooral de commentaren achteraf hebben mij sterk gegriefd, zoiets doet pijn’, zegt hij in een brief aan de Merksemse leden. ‘Als het oordeel van de leden beschouwd wordt als ledendictatuur en deze leden ook nog eens vergeleken worden met een knokploeg, is dat een brug te ver. Aangezien ik steeds het belang van de partij vooropgesteld heb en ik volgens de Open VLD-top hét probleem ben in Antwerpen, wil ik ook nu consequent zijn en mij terugtrekken als kandidaat op de lijst. Dankzij de steun van de leden kan ik dit doen met opgeheven hoofd’.

Dit weekend volgt een nieuwe stemronde over de lijst.

Geef een reactie