OLSE Merksem handbal logo

Visé – Merksem Handbal 22 – 23

Eindelijk loon naar werken

Na een tumultueuze busreis, als exponent van wat dit jaar allemaal tegenviel, moesten we met een korte opwarming starten. Visé maakte er gebruik van en na 5 minuten bij een 3 – 0 stand brak het angstzweet stilletjes uit. Kristof Smets en Kobe Serras dachten er echter anders over en na 10 minuten was het 3 – 3. Tot de 15de minuut op en af en 5 – 5. Visé weer met een tussenspurt naar 8 – 5. Rens Baeyens sterk op de hoekaanvallen en Simon Van Den Bergh en Laurel Ntibashirakandi namen nu het heft in handen en we gingen op en over Visé naar 8 – 10 met nog 5 minuten tot de rust. Visé stelde opnieuw gelijk maar Thomas Kiebooms zette de10 – 11 ruststand op de bordjes.

Nu was het Merksem dat het best uit de startblokken kwam en na 10 minuten stond er een 3 puntenkloof te blinken 14 – 17. Thomas Kiebooms en Laurel Ntibashirakandi lieten zich van hun beste zijde zien. Simon Van Den Bergh en Laurel Ntibashirakandi zette het grootste verschil op het bord 15 – 19 en 16 – 20. Met nog 10 minuten op de klok maakte Thomas Kiebooms de 4 puntenkloof terug in orde 18 – 22. En dan typisch Merksem Handbal dit seizoen jong, onervaren en bang om te winnen. Langzaam maar zeker kwam Visé terug in de wedstrijd, dit resulteerde met nog 4 minuten te gaan in een 22 – 22 stand. Laurel Ntibashirakandi bekroonde zijn meesterstukje met zijn achtste van de avond en de Merksemse verdediging met als sluitstuk Rens Baeyens liet zich op geen foutje betrappen zodat we oververdiend een lastig jaar positief kunnen afsluiten. Eindstand 22 – 23.

Merksem: Laurel Ntibashirakandi 8,Kobe Serras 4,Thomas Kiebooms 4,Simon Van Den Bergh 4,Kristof Smets 2, Sten Dielen 1.
Visé: Danesi 8,Mormont 4,Brixhe 3,Lahoudi 2,Massat 2,Van Looy 1,Jurdan 1,Cuthia 1.