Stad pakt zwarte punten aan, Merksem nog niet op de lijst

De stad gaat wil nog dit jaar 18 zwarte verkeerspunten aanpakken met tijdelijke ingrepen. De lokale politie stelt daarvoor zo’n half miljoen euro ter beschikking. Volgend jaar wordt nog eens een miljoen euro vrijgemaakt. In oktober worden de eerste zes straten aangepakt, verspreid over vier districten. Maar de zwarte punten in Merksem staan nog niet mee in de lijst.

Na onderzoek wil men vooral de 6 gevaarlijkste plaatsen aanpakken. Zo zal men in de Deurnse Arendshoflaan aanpassingen doen aan de kruispunten en de Bosuil. In Berchem staat de Roderveldlaan en de Wapenstilstandlaan (op het programma. En ook in Wilrijk en Borgerhout komen er aanpassingen.

In totaal spreekt men van 22 zwarte punten. Sommige liggen natuurlijk in dezelfde straat. De eerste 18 worden nog dit jaar aangepakt. Maar bij de anderen is er nog meer onderzoek nodig en men moet natuurlijk nog geld ter beschikking hebben. Van een aantal straten moet nog bekeken worden of de maatregelen realiseerbaar zijn en of het geen wegen zijn die onder het Vlaams Gewest vallen.

Bij de nog te onderzoeken straten vinden we er ook 2 uit Merksem, de Albert Meulemansstraat en de Vaartkaai. Het lijkt er dus op dat de onveilige sitautie in deze straten volgend jaar op de planning zal komen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.