Vaartkaai : slechte staat is oorzaak ongevallen

Tussen 1 januari 2010 en 15 juni 2013 waren er minstens 28 aanrijdingen op de Vaartkaai. Bij 16 hiervan was er sprake van een hindernis door de slechte staat van het wegdek. Het district erkent het probleem, maar doet er niets aan. Vooral de Westkaai en de Oostkaai, maar ook de doorgang onder de Burgemeester Gabriël Theunisbrug waar de sporen de rijbaan kruisen, zijn gevaarlijke punten met bijvoorbeeld veel putten.

Op de Antwerpse gemeenteraad was een vraag betreffende de Vaartkaai. Raadslid Wim Van Osselaer (Vlaams Belang) vroeg wat er op de planning staat om de gevaarlijke toestand te verbeteren. Aangezien de Vaartkaai onder het beheer van het district valt, werd de vraag doorgestuurd. Maar in Merksem staat er nog geen heraanleg op de planning.

“Zolang er geen concrete plannen zijn over de verbreding van het Albertkanaal en de eventuele verplaatsing van de Vaartkaai, zullen we de weg blijven onderhouden, maar niet heraanleggen”, reageert districtsschepen van Mobiliteit Wendy Simons (N-VA) in GvA. Ook zou een snelle heraanleg in combinatie met de lopende werken aan de Bredabaan zorgen voor een niet te overziene verkeerschaos.

Het district heeft wel signalisatieborden geplaatst om bestuurders te waarschuwen voor de slechte staat van het wegdek.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.