Feest voor Cambio

Cambio laat Antwerpse autodelers voordelig gebruikmaken van ongeveer 75 deelauto’s. Met succes, want sinds kort telt cambio in Antwerpen maar liefst 1500 leden. De stad en cambio hebben vandaag de 1500ste autodeler in de bloemetjes gezet aan de eerste cambio-standplaats in Merksem, op het Kroonplein. Met deze plaats is het Antwerpse cambio-netwerk in 1 jaar tijd bijna verdubbeld, van 15 tot 28 standplaatsen. Het Antwerpse Parkeerbedrijf steunt die groei omdat 1 deelauto tot 12 privé-auto’s van de straat kan halen.

Cambio overschrijdt de kaap van 1500 autodelers in Antwerpen
Cambio telt in Antwerpen momenteel 1500 autodelers die terecht kunnen bij 28 standplaatsen. Op die standplaatsen, in parkings en op straat, staan ongeveer 75 cambio-deelauto’s ter beschikking om op te halen en na gebruik terug te parkeren. Cambio-leden kunnen kiezen uit diverse modellen: van de makkelijk te parkeren Smart (2-zit) over kleine stadswagens en mini-bestelwagens tot enkele zevenzitters en elektrische voertuigen.

De 1500ste cambio-autodeler werd vandaag in de bloemetjes gezet door Koen Kennis, Antwerps schepen voor mobiliteit, en Geert Gisquière, directeur van cambio Vlaanderen. Bram Verelst ontving een bon voor de stadswinkel en een gratis cambio-jaarabonnement. Zijn reactie: “Ik heb voor cambio gekozen omdat het voor mij de goedkoopste en meest verantwoorde manier is om met de auto te rijden, zonder er onnodig afhankelijk van te worden.”

De deelauto’s blijven eigendom van cambio en worden door leden gebruikt om boodschappen te doen, een uitstapje te maken of op bezoek te gaan bij familie of kennissen. Voor wie weinig rijdt, is autodelen daarom het ideale alternatief voor een eigen auto. Het is niet alleen gemakkelijker (geen zorgen rond onderhoud, verzekeringen, ..), maar ook goedkoper en bovendien milieuvriendelijker.

Geert Gisquière (cambio): “Autodelen is financieel echt interessant voor wie weinig met de auto rijdt.  Brandstof, pechverhelping, verzekering: alles is in de prijs inbegrepen. Kijk even op de kilometerteller van je auto en maak de berekening. Rij je weinig – pakweg minder dan 10 000 km per jaar – dan zal je snel zien dat autodelen je heel wat geld kan besparen. Of misschien vormt cambio wel een interessant alternatief voor de tweede auto in het gezin?”

Naast particuliere gebruikers maken ook tal van organisaties, bedrijven en administraties gebruik van deze deelauto’s voor sporadische verplaatsingen.

Het maatschappelijke belang toont zich onder andere in de uitgespaarde parkeerruimte: één cambio-auto haalt tot twaalf private auto’s van de straat. Het Antwerpse Parkeerbedrijf ondersteunt cambio dan ook actief, onder andere door het ter beschikking stellen van voorbehouden plaatsen op straat en parkeervergunningen waarmee de cambio-auto’s gratis kunnen parkeren in Antwerpen.

Antwerpen op weg naar een verdubbeling van het cambio-netwerk
In de zomer van 2012, tijdens de opening van de 15e cambiostandplaats aan het MAS, kondigden cambio en de stad aan dat zij in 1 jaar het netwerk wilden verdubbelen. Vandaag komt de teller op 28 plaatsen te staan met de opening van een nieuwe standplaats op het Kroonplein in Merksem.

In de komende maanden zal het cambio-netwerk nog verder groeien tot 35 standplaatsen met nieuwe locaties in Antwerpen-Centrum, Merksem, Deurne-Zuid, Antwerpen-Noord en Borgerhout. Zo wordt de doelstelling om het netwerk te verdubbelen ruimschoots gerealiseerd.

Cambio en de stad blijven ambitieus om op termijn in elk district aanwezig te zijn en elke Antwerpenaar een cambio-deelauto aan te bieden op wandel- of fietsafstand.

Meer info over cambio
www.cambio.be
vlaanderen@cambio.be
tel. 070 222 292

Meer info over autodelen en parkeren in Antwerpen
www.parkereninantwerpen.be
info@gapa.antwerpen.be
tel. 03 727 16 60

Bron Stad Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.