Merksemse districtsraad steunt Filipijnen

Tijdens de zitting van de Merksemse districtsraad op 21 november 2013, wordt beslist om een bijdrage van € 2 500 te schenken voor hulp aan de Filipijnse bevolking. De centrale eilanden van de Filipijnse archipel werden op 8 november getroffen door de supertyfoon Haiyan, die een spoor van dood en vernieling achter zich liet.

Het districtsbestuur stort het volledige bedrag op de rekening van ‘Haiyan 21-21’ van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties, omwille van het draagvlak en de draagkracht van die organisatie om de noden te lenigen. De vijf humanitaire organisaties die lid zijn van het Consortium zijn: Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit en UNICEF België.

Hulp zal niet alleen nodig zijn voor het lenigen van de dringendste noden, maar ook voor de heropbouw van het land op lange termijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.