Dode en 4 gewonden bij brand op Bredabaan

In een appartementsgebouw boven supermarkt Tanger op de Bredabaan heeft afgelopen middag een zware brand gewoed. Er kwam één persoon om het leven. Vier andere werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Eén persoon is in kritieke toestand de andere drie hebben een rookvergiftiging opgelopen.

Het vuur brak uit in een appartement op de bovenste, vijfde, verdieping van het gebouw. Het medisch interventieplan werd afgekondigd. De brandweer konden de brand beperkt houden tot het appartement. Maar ze konden niet beletten dat dit volledig uitbrandde.

Omstreeks 14.30 uur was de brand onder controle. Op de bovenste verdieping zat een tijdlang een oudere vrouw vast. De brandweer kon haar bereiken en de eerste zorgen toedienen.

De bewoner van de flat overleefde de brand niet. Vier anderen raakten gewond. Eén van hen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, de drie anderen, waaronder een moeder en een kind, raakten lichtgewond. Het gaat voornamelijk om bewoners van de andere flats, al moet dit nog verduidelijkt worden.

Momenteel is het hele pand geëvacueerd. De brandweer voert momenteel metingen uit in de andere appartementen om te bepalen of het veilig is en of de bewoners al dan niet kunnen terugkeren. Zeker voor de lagere verdiepingen lijken die metingen goed uit te draaien.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Door de brand werd heel de Bredabaan ter hoogte van de Deurnsebaan en de Weggestraat afgelsoten.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.