Inbreker betrapt en opgepakt

Gisterenavond ging een bewoner van een appartementsgebouw op de Bredabaan naar de kelder om zijn fiets te nemen. Hij betrapte daar een onbekende man. Die had twee grote sportzakken bij zich met daarin elektrisch gereedschap dat de getuige herkende als eigendom van zijn broer. Een bergruimte in de kelder was opengebroken en daar waren de machines gestolen.

De verdachte voelde zich betrapt, hij liet zijn buit achter en liep naar buiten. De getuige ging er achteraan. Samen met enkele passanten konden ze de inbreker staande houden.

De politie was snel ter plaatse. De verdachte, een 33-jarige man uit Deurne, werd ter plaatse gearresteerd. Hij ontkende later dat hij de intentie had gehad om spullen te stelen. Hij was alleen maar op zoek naar een plaats om te slapen. Hij zou in het verleden nog in de kelder van het gebouw hebben geslapen. Hij ontkende ook dat hij de sporttassen met gestolen spullen bij zich had toen hij werd betrapt. Hij bleef gearresteerd en is vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof.

De buit werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.