Aansluiting fontein

Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt er in de week van 4 juli gestart met het leggen van een wateraansluiting voor de fontein op het Burgemeester Jozef Nolfplein.

Water-link gaat hiervoor een sleuf graven van aan de technische ruimte tot de waterleiding onder het voetpad in de Sint-Bartholomeusstraat ter hoogte van huisnummer 13-15. Dit betekent dat de straat ter hoogte van de sleuf twee weken volledig zal worden afgesloten.

De werken aan de sleuf zelf zullen slechts enkele dagen in beslag nemen, maar het voegsel tussen de kasseien moet twee weken uitharden. Na twee weken is doorgaand verkeer opnieuw mogelijk. Sinds 10 juni mogen auto’s ook weer in beide richtingen door de Sint-Bartholomeusstraat rijden.

Als de aansluiting is gelegd, is de fontein klaar om het Burgemeester Jozef Nolfplein sprankelend op te vrolijken.

Rijrichting Sint-Bartholomeusstraat

Nadat de Sint-Bartholomeusstraat was afgewerkt werd die meteen gebruikt als omleidingsweg voor de bussen van de Lijn voor de eerste twee fases van de heraanleg van de Bredabaan. Hierdoor werd het dubbelrichting verkeer in de Sint-Bartholomeusstraat verboden.

Nu de volgende fase aan de heraanleg van de Bredabaan is gestart en de bussen een stuk over de vernieuwde trambusbaan kunnen rijden, kan de Sint-Bartholomeusstraat opnieuw opengesteld worden voor dubbelrichting verkeer.

Sinds 10 juni is het terug toegelaten om in beide richting door de Sint-Bartholomeusstraat te rijden tussen de Trammezandlei en de Frans De L’Arbrelaan.

Glasbak Sint-Bartholomeusstraat

Vanaf 16 juni is het mogelijk om de ondergrondse glasbak in de Sint-Bartholomeusstraat te gebruiken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.