Persbericht CD&V Merksem : district laat kans voorbijgaan om een creatief jeugdbeleid te voeren

Het fuifsubsidiereglement is sedert de aanvang van de nieuwe legislatuur niet meer van kracht. Hetgeen betekent dat er in 2013 en 2014 fuifsubsidies zonder wettelijke basis werden toegekend door én uitbetaald in opdracht van het Merksemse districtscollege. Terwijl de aanvragen voor fuiven in 2014 noodzakelijkerwijze door de dienst financiën van de Stad Antwerpen in wacht werden gezet.

De vraag stelt zich dan ook hoe zoiets is kunnen gebeuren !

Het spreekt voor zich dat de Merksemse jeugdverenigingen niet in de kou mogen staan door die onachtzaamheid, daarom moet één en ander worden rechtgetrokken.

Het feit dat het fuifsubsidiereglement opnieuw staat geagendeerd op de districtsraad van 19 juni 2014, was voor de CD-V fractie de aanleiding om voor te stellen het fuifsubsidie-reglement te verbreden naar alle evenementen dewelke de georganiseerde en ook de niet georganiseerde jeugd wil organiseren

In het district Wilrijk is onze partijgenoot Hans Ides ons daarin voorgegaan. Aldaar is immers sedert 1 januari 2014 het Jeugd Evenementen Subsidie Reglement van kracht. Daarom het voorstel van de CD&V fractie om dat reglement hier in Merksem over te nemen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.