Scheur in graansilo

Bij Brabomills in de industriezone aan Merksem Dok is er kort na de middag een scheur ontstaan in een graansilo. Het graan stroomt uit de silo. De werknemers werden in veiligheid gebracht. Door de scheur en de druk vanuit de silo, bestaat de kans dat deze volledig instort. Om dit te vermijden probeert men de 400 ton graan zo snel mogelijk uit de silo te halen. Gezien de hoeveelheid zou dit zeker nog tot morgen duren. Wanneer de silo leeg is, wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de scheur.

Brandweer en politie zijn ter plaatse.

Brabomills (Paniflower) maakt deel uit van de La Lorraine Backery Group en vermaalt vanuit haar site in Merksem jaarlijks zo’n 400.000 ton graan. De tarwe en rogge worden per schip aangeleverd vanuit Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf is gelegen aan de Westkaai 1, 2170 Merksem.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.