Overval Match Maantjessteenweg

Update – Vanmorgen kort na de opening van de winkel (8 uur) was een kassierster aan het werk in het warenhuis Match aan de Maantjessteenweg. Er waren al enkele klanten in de zaak. Een man kwam aan de kassa met een flesje melk. Toen de kassierster de kassa opende om wisselgeld te nemen boog de man zich naar haar toe en hij haalde een mes tevoorschijn. Hij eiste geld uit de kassa en hij stak zijn hand uit naar de geopende geldlade.

De kassierster reageerde in een reflex. Ze boog zich naar voor en ze duwde de lade dicht. De overvaller is vermoedelijk met zijn hand tussen die lade gekomen want later bleek dat de sluiting ervan was verwrongen. Hij kreeg daarop een duw van het slachtoffer waardoor het mes uit zijn handen vloog en tegen de grond viel.

De overvaller is dan aan de haal gegaan. De winkelverantwoordelijke liep nog achter de verdachte aan maar in de Lambrechtshoekenlaan verdween die tussen twee woonblokken. Op dat ogenblik passeerde een interventieploeg van de politie. Er werd nazicht gedaan in de omgeving maar de overvaller was van de aardbol verdwenen.

Bij de overval werd niemand gewond tenzij misschien de overvaller toen die met zijn vingers gekneld kwam te zitten tussen de lade van de kassa. Een onderzoek is opgestart. Het mes dat de overvaller achter heeft gelaten is in beslag genomen.

Bron lokale politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.