Meer dan 250.000 euro subsidie voor saneringsproject in Merksem

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, legt in haar beleid de nadruk op ruimtelijk rendement. Wij moeten namelijk allemaal zuinig omspringen met de beschikbare ruimte in Vlaanderen. Zij opteert liever voor hergebruik van reeds ingenomen ruimte dan voor de inname van nog open ruimte.

Joke Schauvliege: “Precies daarom kan ik subsidies verlenen voor de aankoop en sanering van leegstaande en/of verwaarloosde bedrijfsruim ten. De subsidie bedraagt 30% van de kostprijs voor de verwerving van een leegstaande bedrijfsruimte en 90% van de kostprijs voor de sanering ervan.”

In Merksem verleent zij een subsidie aan Trading Places NV voor de afbraak van de leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimte gelegen aan de Bredabaan 99, met het oog op het bouwen van een kantoor met magazijnen. De werken zullen worden uitgevoerd door De Coster Dominique NV uit Houthalen-Helchteren.

Joke Schauvliege: “Het beoogde nieuwbouwproject past qua vormgeving, materiaalgebruik en inplanting helemaal binnen de bestaande bebouwing, die overwegend bestaat uit residentiële bebouwing en pakhuizen in baksteenarchitectuur. Ik verleen daarom aan Trading Places NV een toelage van 253.750 euro, of 90 % van de kostprijs voor de sanering.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.