Zorg zelf voor je Buurtboom

Koester uw buurtboom of creëer een ‘arbor vicini’. Dit is een boom waar u de boomspiegel van verzorgt. Elke buurtboom krijgt vanaf nu een herkenbaar fuchsia boomlintje.

Veel bewoners dragen zelf zorg voor de boomspiegels van de bomen in hun straat. Ze zorgen voor de beplanting en verzorgen die het hele jaar door. Door een buurtboom te markeren met een lintje wordt de inzet van de bewoners onder de aandacht gebracht en krijgen ze (h)erkenning voor de inspanningen die ze doen om de stad mee groener te maken. Bovendien is het voor medewerkers van de stad zo duidelijk dat de buurtbewoners de beplanting in de boomspiegel onderhouden. Op die manier wordt vermeden dat deze beplanting per vergissing wordt verwijderd.

Bewoners die op een gegeven moment niet meer kunnen instaan voor het onderhoud van de boomspiegel, kunnen het lintje eenvoudig zelf verwijderen. Indien medewerkers van de stad merken dat het groen onder een buurtboom niet goed meer is onderhouden, kunnen zij ook het initiatief nemen om het lintje weg te halen.

Interesse om zelf een buurtboom te maken? U kunt de lintjes afhalen in het EcoHuis en de districtshuizen van Borgerhout, Berchem, Deurne, Hoboken en Merksem.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.