40-tal mensen geëvacueerd omwille van obus

Gisteren, donderdag, werd bij graafwerken in de Trompetvogelstraat door de arbeiders een vreemd voorwerp opgemerkt. Het bleek om een obus te gaan. De vondst had plaats ter hoogte van de Flamingostraat. Omwille van veiligheidsredenen ging de politie over tot het evacueren van zo’n 40 omwonenden. De buurtbewoners werden opgevangen in dienstencentrum De Brem in de Zwaantjeslei.

Dovo, de ontmijningsdienst van het leger, werd gewaarschuwd en was snel ter plaatse. Het projectiel werd door Dovo, onder politiebegeleiding, overgebracht naar het militaire domein in Brasschaat met de bedoeling het daar tot ontploffing te brengen. Rond 14 uur mochten de bewoners terug naar hun huizen.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat het over een bom die op het einde van de 2de Wereldoorlog werd afgevuurd bij de bevrijding van Merksem.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.