Brand op Bredabaan vernielt appartement

Maandagavond, omstreeks 21.10 uur, werden de hulpdiensten naar een appartementsgebouw op de Bredabaan gezonden voor een brand in een appartement op de eerste verdieping. De eerste patrouille die arriveerde, zag dat de vlammen zich aan het verspreiden waren in de woonkamer. Onmiddellijk gingen de inspecteurs over tot het evacueren van de aanwezige bewoners. 5 mensen werden naar beneden gebracht. De 58-jarige bewoonster van het appartement op de vierde verdieping was via een dakkoepel naar het dak gevlucht, waar ze door de hulpdiensten werd ontzet. Zij werd ter plaatse verzorgd, omdat ze ademhalingsproblemen had. De brand ontstond naar alle waarschijnlijkheid ter hoogte van een gasfles die aan een verplaatsbaar verwarmingstoestel gekoppeld was. De keuken en de woonkamer werden door het vuur volledig verwoest. Verder leed het appartement hoofdzakelijjk rook- en waterschade, net als de bruidswinkel op de benedenverdieping. Het getroffen appartement werd onbewoonbaar verklaard. Voor de 63- en 70-jarige bewoners werd een onderkomen gezocht. De overige bewoners mochten terug naar hun appartement, nadat het gebouw door de brandweer voldoende werd verlucht. Tijdens de brand werd de Bredabaan in de richting van de stad voor alle verkeer afgesloten en het tramverkeer werd in beide richtingen stilgelegd.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.