Magneetvisser vist springtuigen op

Zaterdagavond haalde een magneetvisser enkele mortieren boven uit het water rond het fort van Merksem. Hij meldde dat aan de politie en meteen werd een perimeter ingesteld.

De ontmijningsdienst van het leger kwam ter plaatse en opteerde om één van de tuigen ter plaatse tot ontploiffing te brengen. Een andere veilige oplossing was er niet. Wie op dat ogenblik in het park was, moest schuilen in een van de clublokalen of diende het park te verlaten. Wie dichtbij woonde, kreeg het advies om binnen te blijven tot na de gecontroleerde ontploffing. Er raakte niemand gewond. De drukgolf was wel waarneembaar tot in de ruimere omgeving van het fort.

Bron lokale politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.