Help mee met de Halloween Survival Run

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober organiseert het district Merksem een vernieuwde survival run in het Fort van Merksem. Er is gekozen om dit te doen in het thema ‘Halloween’ en men wilt er een sfeervol, griezelig event van maken waarmee de herfstvakantie sportief wordt ingezet. Een Halloween Survival Run vraagt om een uitbundige aankleding en echte engerds op het parcours. En daar kan men jouw hulp bij gebruiken!

Voor jong en oud(er)

 • Op vrijdag 25 oktober overwinnen leerlingen uit de Merksemse scholen tussen 11 en 15 uur het angstaanjagende hindernissenparcours.
 • Zaterdag kunnen lopers zich in de voormiddag meten met anderen tijdens een wedstrijd van 7 km door het fort.
 • ’s Namiddags staat een recreatief rondje van 3,5 km op het programma en genieten de lopers vooral van de bijzondere omgeving.

Samenwerking met vrijwilligers en verenigingen

Een Halloween run vraagt om een sfeervolle aankleding, veel decoratie, griezelige make-up en angstaanjagende taferelen en figuranten. De organisatie doet daarop graag een beroep op Merksemse verenigingen en vrijwilligers om er samen een geslaagd sportevenement van te maken.

Men kan jouw hulp gebruiken bij de aankleding van het parcours, de kostuums, de grime en uiteraard als figurant:

 • Vrijwilligers en verenigingsleden die een deel van het parcours willen aankleden
  Je engageert je om de decoratie voor een deel van het parcours voor je rekening te nemen. Je bedenkt vooraf wat je wil doen en bestelt in overleg met de sportantenne het nodige materiaal. Je houdt daarbij het vooropgestelde budget in de gaten. Je maakt de decoratie op voorhand en komt ze installeren op vrijdagochtend 25 oktober.
 • Vrijwilligers en verenigingen die griezelige kostuums willen samenstellen
  Je engageert je om een bepaald aantal griezelige kostuums samen te stellen voor de figuranten. Je duikt daarvoor in de verkleedkoffer van je vereniging, gaat langs in de Kringwinkel, vraagt je vrienden te kijken wat er nog op hun zolder ligt enzovoort.
 • Vrijwilligers en verenigingen die de figuranten en supporters willen voorzien van griezelige grime
  Een toffe klus voor make-upartiesten die zich eens helemaal willen laten gaan. Je engageert je om op vrijdag en/of zaterdag voor de wedstrijden de figuranten te schminken in het Halloween-thema.
 • Vrijwilligers en verenigingen die op zaterdag een sfeervol drank- of eetkraampje willen openhouden
  Je maakt een heerlijk drankje of snack dat bij het seizoen past. Denk aan pompoensoep, warme chocolademelk, gepofte kastanjes enzovoort. Je verkoopt je lekkers op zaterdag 26 oktober voor, tijdens en na de wedstrijden. De opbrengst is uiteraard voor je eigen vereniging.
 • 10 figuranten om de hindernissen te bemannen op vrijdag 25 oktober tussen 11 en 15 uur
  Je zorgt ervoor dat de leerlingen veilig over de hindernissen geraken. Je geeft bijvoorbeeld instructies en helpt waar nodig. Je bent griezelig verkleed en geschminkt.
 • 10 figuranten om de hindernissen te bemannen op zaterdag 26 oktober tussen 11 en 15 uur
  Je zorgt ervoor dat de lopers veilig over de hindernissen geraken. Je geeft bijvoorbeeld instructies en helpt waar nodig. Je bent griezelig verkleed en geschminkt.
 • 5 figuranten op vrijdag 25 oktober tussen 11 en 15 uur
  Je maakt deel uit van het decor. Je bent een rondlopende griezel of bent verstopt en laat lopers schrikken wanneer ze voorbij je lopen. Je laat graag de engste kant van jezelf zien. Ook de medailles worden door jullie uitgedeeld.
 • 5 figuranten op zaterdag 26 oktober tussen 11 en 15 uur
  Je maakt deel uit van het decor. Je bent een rondlopende griezel of bent verstopt en laat lopers schrikken wanneer ze voorbij je lopen. Je laat graag de engste kant van jezelf zien. Ook de medailles worden door jullie uitgedeeld.

 

Wat krijg je als dank voor je hulp?

Help je mee aan de inkleding van het parcours? Dan mogen de leden van je vereniging gratis deelnemen aan het survival run en krijg je op de dag zelf een drankje aangeboden.

Ben je op de dag zelf (ook) aan het werk? Dan krijg je voor een halve dag 15 euro en voor een hele dag 30 euro vrijwilligersvergoeding. Je krijgt ook een lunchpakket aangeboden.

Laat weten dat je wil helpen

Goesting om mee te helpen aan de Halloween Survival Run of graag nog wat meer info? Laat het de sportantenne zo snel mogelijk weten via sportantenne.merksem@antwerpen.be of 03 338 72 68.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.