OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Eynatten Raeren 30 – 29

Merksem Handbal blijft de leiding opeisen in eerste nationale.

Een wedstrijd op het scherp van de snee, Merksem wou op de eerste plaats blijven en een ondergewaardeerd Eynatten wou eindelijk van de laatste plaats af.

Merksem schoot het best uit de startblokken 1 – 0 een bom van Lennert Doms. Alexandre Hayon bracht Merksem steeds opnieuw op voorsprong 2 – 1 en 3 – 2. Ook Sten Dielen liet zien dat hij niet alleen kan verdedigen en tekende voor 4 – 3. En zo ging deze zinderende wedstrijd verder met als gevolg 9 – 9 na 20 minuten. Laurel Ntibashirakandi zorgde voor de eerste 2 puntenkloof 11 – 9. Carlos Jansen deed er nog een schepje bovenop 14 – 11 en nog 5 minuten tot aan de rust. De Oostkantonners konden bij de rust nog een tikkeltje korter bij sluipen 17 – 15.

De tweede helft begon dramatisch voor Merksem, Eynatten scoorde twee keer op een rij en zo werd het 17 – 17, Eynatten rook het momentum en stoomde door naar 19 – 20 na 5 minuten. Opnieuw Laurel Ntibashirakandi, Alexandre Hayon en Lennert Doms brachten ons op het kwartier terug 3 doelpunten voor 25 – 22. De Oostkantonners lieten zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn en gaven niet af met nog 10 minuten te gaan stond er opnieuw 26 – 26 te blinken. Eynatten rook nu bloed en hun meegereisde supporters maakten er bijna een thuiswedstrijd van 28 – 29 met nog 3 minuten op de klok. Maar onze jongens lieten zien dat ze mentaal sterk gegroeid zijn Simon Van Den Bergh knalde de gelijkmaker op het bord 29 – 29 nog 90 seconden. Volwassen verdedigend werk en Zaïd Allaf die nu ook op de juiste momenten verschroeiend kan uithalen maakte het winnende doelpunt 30 – 29.

Eerlijkheidshalve moet ik ook vermelden dat het niet alleen onze schutters waren die deze zege bewerkstelligden ook Rens Baeyens, Jarno Vinckevleugel bij Merksem en Max Schunk bij Eynatten deden ruim hun steentje in het zakje.

Merksem Handbal: Alexandre Hayon 8,Lennert Doms 6,Carlos Jansen 5,Laurel Ntibashirakandi 4,Simon Van Den Bergh 3,Zaïd Allaf 2,Sten Dielen 1,Slaven Barbaric 1.
Eynatten: Bartholemy – Geradon – Kötters – Beckers 5, Vreven 4,Fissette 3,Vandeberg 2.

guido hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.