Theo Van Praet overleden

Gisteren 28/1/20 overleed Theo Van Praet, stichter van het Merksems Muziektheater Daphne en echtgenoot van Mariëtte Lambrechts. Theo Van Praet was gekend omwille van zijn inzet voor jong talent. Hij wijdde zijn leven aan jong talent podium kansen te geven.

Theo Van Praet begon als klassiek geschoolde zanger , bariton in de kamer-opera. Later bracht hij alle genre’s van muziek van opera en operette en musicals naar het lichtere genre maar vooral liedjes van Frank Sinatra en Sammy Davis Jr. en ook Louis Neefs, en Toon Hermans stonden op zijn palmares. Hij stond op vele affiches in Tenerife, Spanje, Duitsland, Wenen, Nederland, en natuurlijk België. Hij heeft enorm veel jonge mensen de kans gegeven hun muzikale talenten aan publiek te tonen. In 2010 gaf hij zijn laatste eigen voorstelling.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.