Openbaar onderzoek Oosterweelverbinding van start

Het openbaar onderzoek voor de Oosterweelverbinding op rechteroever gaat van start op 5 juni en loopt tot en met 4 juli 2020. Het is een vast onderdeel van de vergunningsaanvraag en geeft iedereen de kans om de plannen te bekijken.

Lantis heeft eind april 2020 een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van de Oosterweelverbinding op rechteroever. Deze vergunning laat toe om te starten met de bouw van een nieuwe tunnelverbinding van Linkeroever tot aan de Antwerpse Ring, nieuwe op- en afrittencomplexen ter hoogte van de Oosterweelkerk, Groenendaallaan en Schijnpoort, de afbraak van het viaduct van Merksem en grootschalige overkappingen en leefbaarheidsprojecten.
Het openbaar onderzoek over de vergunningsaanvraag loopt van 5 juni tot en met 4 juli 2020. Tijdens dit onderzoek rond de omgevingsvergunningsaanvraag kan je het dossier inkijken en eventueel een standpunt, opmerking of een bezwaar indienen.?

U kan de plannen enkel digitaal raadplegen, er zijn geen papieren plannen beschikbaar. Dit kan vanaf 5 juni op de onderstaande locaties:

Informatievergadering op 10 juni 2020

De stad Antwerpen en de gemeente Beveren organiseren op 10 juni, om 20 uur, een digitale informatievergadering over de plannen voor de Oosterweelverbinding op rechteroever en het verloop de omgevingsvergunningsaanvraag. Om deel te nemen moet u zich op voorhand inschrijven. Op 10 juni ontvang je je persoonlijke link om deel te nemen. : Schrijf je hier in (Externe link)

Wat is een openbaar onderzoek?

Tijdens het openbaar onderzoek kan u alle plannen inkijken en hierop reageren door een standpunt, een opmerking of een bezwaar in te dienen over (onderdelen van) het project. Hier kan u nalezen hoe u dit kan doen.

In de uiteindelijke vergunning kan u terugvinden wat er met de bezwaren is gebeurd. Bezwaren die
weerhouden worden, kunnen als een voorwaarde aan de vergunning worden toegevoegd.

Bekijk de plannen voor Oosterweel Rechteroever (Externe link -.pdf)

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.