112 nieuws Merksem

Verkeerscontroles in verschillende wijken

Verschillende wijkteams hebben in de afgelopen week toezicht gehouden op onder meer het verkeer. Bij de verschillende acties zijn heel wat bestuurders betrapt die met hun gsm bezig waren tijdens het rijden. Ook was er een aantal bestuurders en passagiers dat de moeite niet nam om hun veiligheidsgordel om te doen of kinderen in een gepast zitje te plaatsen.

Ook het wijkteam van Merksem en Luchtbal controleerde het verkeer in hun regio. Het team stelde dit weekend zeven GAS-pv’s op voor parkeerovertredingen. Zo zagen ze wagens staan op het voetpad, het verdrijvingvlak, het fietspad en ongeldig op een parkeerplaats die voorbehouden is voor personen met een handicap. Verder hebben ze nog 60 onmiddellijke inningen opgesteld voor het negeren van het oranje verkeerslicht, overschrijden van de doorlopende witte lijn en het negeren van verschillende verkeersborden die een rijrichting verplichten of verbieden. Elf wagens hadden een gebrekkige verlichting. De bestuurders kregen er een waarschuwing voor. Verder stelden ze tijdens het weekend ook nog zeven sluikstorten vast en vonden ze twee achtergelaten fietswrakken. Tegen één persoon is een proces-verbaal opgesteld omdat hij zonder rijbewijs met een onaangepast gedrag rond reed.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.