Heraanleg speel-en sportterrein Winterling

Het district Merksem legt het speel-en sportterrein aan de Winterling opnieuw aan. Omwonenden en gebruikers gaven reeds hun mening en suggesties over het nieuwe speel- en sportterrein. De werken starten in het najaar van 2021. In het voorjaar 2022 kan er opnieuw gespeeld en gesport worden op het terrein.

Op basis van de bevraging begin 2020 maakten de ontwerpers een concept op. In september 2020 gaven omwonenden en gebruikers van het speel- en sportterrein hun mening over de verschillende zones in het concept. Na deze bevraging werd een definitief plan opgemaakt.

Start werken
Als de weersomstandigheden het toelaten start de aannemer in de loop van het najaar van 2021 met de heraanleg van het speel- en sportterrein Winterling. Vooraf kijken de onderhoudsdiensten van de stad na welke toestellen of onderdelen nog in voldoende staat zijn voor hergebruik op andere speelterreinen. Aannemer Donkergroen verwijdert daarna de resterende toestellen alvorens van start te gaan met de werken en het plaatsen van nieuwe toestellen. Op dit moment zijn er in de bouwsector algemene vertragingen bij de levering van materialen. Dit kan er mogelijk voor zorgen dat de aannemer niet altijd aan het werk zal zijn. Na het plaatsen van de toestellen, wordt het gras opnieuw ingezaaid en het groen aangeplant. Omdat het gras moet groeien, blijft het speel-en sportterrein dan nog afgesloten. In het voorjaar 2022 kan er opnieuw gespeeld en gesport worden.

Op het nieuwe speel en sportterrein komt er ter hoogte van de inkomzone een petanqueveld en een pad in porfier dat de verschillende zones met elkaar verbindt (1). De sportzone in beton (2) met zitmuurtjes geeft ruimte om te basketten, rolschaatsen, fietsen, steppen of skaten. Voor de kleinste kinderen is er een speelzone (3) in zand met een speelhuisje, een glijbaan, een zandtafel, een schommel, een veerfiguurtje en verschillende speelaanleidingen. Voor de oudere kinderen is er een avontuurlijke speelzone met een speelheuvel en een groot klimtoestel, een glijbaan en een vogelnestschommel (4). Op het gras is een trapveldje (5) voorzien. Daarnaast komen er nog fietsenstallingen, zitbanken en papiermanden.

Het regenwater dat op het verharde sportveld valt, wordt opgevangen in een infiltratiekom waar het opnieuw in de bodem kan insijpelen. Doorheen deze infiltratiekom is er een uitdagend parcours van stelten, keien, evenwichtsbalken en stappalen die de zandbak verbindt met de speelheuvel.

Nieuwe bomen en bloemrijke struiken zullen het terrein groener maken. Daarnaast komen er vogelhuisjes en een insectenhotel.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.