District informeert jongeren en hun ouders over secundaire scholen in Merksem

Om jongeren en hun ouders te ondersteunen in hun zoektocht naar een geschikte school, publiceert district Merksem op haar website een infopagina met informatie over alle secundaire scholen in het district.

Met 9 secundaire scholen is er in Merksem veel keuze voor wie volgend jaar naar het middelbare onderwijs gaat. Om leerlingen het aanbod van alle scholen snel en efficiënt te laten ontdekken, werd alle info verzameld op één webpagina. Zo kan je er van heel wat scholen een filmpje bekijken. Je komt dus zonder uit je zetel te komen te weten hoe de school er vanbinnen uitziet en welke studierichtingen ze aanbiedt. Op de webpagina vind je bovendien info over het Meld Je Aan-platform dat studiekiezers moeten gebruiken om zich in te schrijven in een secundaire school.

In het verleden organiseerde district Merksem jaarlijks een scholeninfobeurs, maar door de huidige coronasituatie is een fysieke beurs dit jaar helaas niet mogelijk. Met de infopagina hoopt het district toch de nodige info te tonen aan wie daar nood aan heeft. Uiteraard hoopt het district volgend jaar weer een fysieke scholeninfobeurs te kunnen organiseren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.