Ereprijs Grote Stroboer 2022 voor gymclub Klimop RT Merksem en Eddy Van Schevensteen

De Merksemse ereprijs Grote Stroboer wordt in 2022 al voor de 26ste keer uitgereikt. Dit jaar valt de eer te beurt aan gymvereniging Klimop RT Merksem en dagelijks bestuurder Eddy Van Schevensteen.

District Merksem reikt jaarlijks zijn ereprijs uit aan een Merksemnaar of Merksemse vereniging die zich inzet voor een nobel doel, Merksemnaren bij elkaar brengt of uitzonderlijke initiatieven of prestaties neerzette in het afgelopen jaar.

Dit jaar worden gymclub Klimop RT Merksem en dagelijks bestuurder van de vereniging Eddy Van Schevensteen in de bloemetjes gezet. Want ondanks heel wat uitdagingen in de loop van de jaren behaalden de gymnasten steeds mooie resultaten én bouwde de club een hechte gemeenschap uit.

Nood aan ruimte en moderne infrastructuur

Gymvereniging Klimop RT Merksem leidt al sinds 1920 gymnasten op. Doorheen de jaren was de club actief op verschillende locaties in Merksem, waaronder sinds 1980 het kleine turnzaaltje van Gemeenschapscentrum Terlinden. Het schoolturnzaaltje met verouderde kleedkamers werd uiteindelijk de thuisbasis van de turnvereniging. In 1998 werd ook de aangrenzende gymhal Terlinden in gebruik genomen door de gymclub.

Om verder te kunnen groeien en om de trainingsomstandigheden te verbeteren, was de gymclub vragende partij om de bestaande gymhal uit te breiden. Het district Merksem stelde daarvoor 1.316.700 euro ter beschikking. De uitgebreide gymhal Terlinden is dan ook een grote meerwaarde voor de Antwerpse gymwereld.

Tijdens de werken verhuisde Klimop RT Merksem naar sporthal Roosendael, waar het zich moest behelpen met de beschikbare ruimte en toestellen. Desondanks bleven de gymnasten goede resultaten neerzetten.

Verhuis naar vernieuwde gymhal Terlinden

Begin 2022 werd de vernieuwde gymhal in gebruik genomen. Een aantal ingrepen maken dat het gebouw nu beter geïsoleerd en energiezuiniger is. Met een verdubbeling van de bruikbare sportruimte is er in de gymhal voortaan bovendien voldoende ruimte in de breedte én de hoogte. Daardoor kunnen zowat alle disciplines er beoefend worden. Denk bijvoorbeeld aan acrogym, tumbling en trampoline. Er werd ook plaats gemaakt voor een valput om veilig sprongen en salto’s te kunnen oefenen en zacht te landen bij een mislukte poging.

Een hechte gemeenschap met Eddy Van Schevensteen als sterkhouder

Als bestuurder en bezieler van turnvereniging Klimop RT Merksem maakt Eddy Van Schevensteen zich al tientallen jaren meer dan verdienstelijk. En niet in het minst tijdens de verbouwingen aan de gymhal. Eddy volgde de werken nauwgezet mee op en trachtte gymnasten en hun ouders telkens van up to date info te voorzien.

Voor de laatste ‘puntjes op de i’ aan en de verhuis naar de vernieuwde gymhal, mobiliseerde hij leden, ouders en vrijwilligers. Al keek hij er uiteraard naar uit om terug met de normale werking verder te kunnen gaan. “Na al die jaren bij Klimop RT Merksem geef ik nog steeds met veel plezier trainingen en volg ik taken op als bestuurder. De passie voor gymnastiek én voor de begeleiding van kinderen en jongeren, werd een echte rijkdom voor me,” aldus Eddy.

Viering in het districtshuis

Op zaterdag 17 september reikte het Merksemse districtscollege de ereprijs Grote Stroboer 2022 uit aan Klimop RT en Eddy Van Schevensteen. De feestelijke uitreiking werd gevolgd door een receptie.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.