Kerstverlichting in Merksem

De komende weken wordt in verschillende Antwerpse districten de kerstverlichting ontstoken. De districten zelf, of lokale handelaarsverenigingen, hangen die lampjes op.

Ook dit jaar gaat het om energiezuinige ledverlichting of verlichting op basis van zonne-energie, waardoor het energieverbruik tot een minimum is beperkt. Het gebruik van die energiezuinige verlichting ligt in lijn met de andere energiebesparende maatregelen die de stad neemt en zorgen tegelijk voor sfeer en warmte, eigen aan de kerstperiode.

Van 7 december tot 13 januari brandt er sfeervolle eindejaarsverlichting in verschillende Merksemse straten. Zo word je op de Bredabaan ondergedompeld in de feeërieke sfeer van meer dan 80 verlichte bomen. Ook in de Lambrechtshoekenlaan, op het Kroonplein, Sint-Franciscusplein en Victor Roosensplein zorgen verlichte bomen en overspanningen voor gezelligheid. Bovendien wordt de gevel van het districtshuis feestelijk uitgelicht. Merksemnaren die toffe foto’s maken van of bij de verlichting, worden uitgenodigd die op sociale media te delen met de hashtag #mijnmerksem.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.