Open Monumentendag 2023 in Merksem

Op zondag 10 september vindt de 35ste Open Monumentendag plaats. Het thema dit jaar is ‘Met hart en ziel’. Dit jaar ontdek je niet enkel de gebouwen maar ook het verhaal achter de gevels: immaterieel erfgoed zoals streekbieren, het dialect, tradities en volkslegends.

In Merksem kan je terecht voor een bezoek aan de suikerfabriek van Candico:

In de fabriek van Candico in Merksem ontdek je het verhaal achter de productie van de gekende kandijsuiker. Dit erkend streekproduct wordt nog steeds gemaakt op ambachtelijke wijze, in eigen streek en volgens een traditioneel recept dat dateert van de 16de eeuw. Na de rondleiding krijgt elke bezoeker nog een zoete verrassing.

Candico, Carrettestraat 33, 2170 Merksem
rondleidingen starten elke 10 minuten tussen 10 tot 17 uur
duur rondleiding: 20 minuten
gratis
vooraf inschrijven voor deze rondleiding is verplicht en kan via deze externe link.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.