OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Pelt 29 – 25

Een nieuwe start Piotr Konitz kan eindelijk werken met enkele Youngsters uit onze eigen jeugdopleiding. Zo gaan we dit jaar op zoek naar de play offs.
Ervaren rotten als Koni Herssens en Jarno Vinckevleugel namen onze ploeg op sleeptouw. Hannes Weber en Leon Leye gaven als eerste jonge veulens hun adelbrieven af na 10 minuten stond er zowaar 7 – 1 te blinken. Matija Mikovic en Matte Wouters konden niet achterblijven en toonden dat onze jeugdwerking de laatste jaren een mooie vlucht heeft genomen. Ook Jasper Van Grimbergen in doel mocht zijn eerste minuten maken bij de heren. Bij de rust lieten we Pelt met 15 – 14 achter ons.

Bij de start van de tweede helft probeerde Pelt ons even te overpoweren 20 – 21 na een kwartier en dan kwam de ervaring van Sander De Herdt en Bert Hens tot zijn recht. De verdediging ging dicht en Jarno Vinckevleugel stond pal zo gingen we op en over onze tegenstander. Met nog 8 minuten op de klok en bij een 25 – 21 stand mochten onze supporters beginnen dromen. Matte Wouters dwong de penaltys af en ijskonijn Leon Leye legde ze beheerst binnen. Eindstand 29 – 25.

Jasper Van Grimbergen 10′, Jarno Vinckevleugel 50′, Bruno Breugelmans, Matte Wouters 1, Ruben De Doncker, Koni Herssens 5, Leon Leye 5, Gergely Csabai, Ilias Bouanan, Matija Mikovic 3, Hannes Weber 10, Wannes Van Dyck, Sander De Herdt 3, Bert Hens 3.