Sint Truiden – OLSE 24 – 23

Een zich moedig verwerend OLSE bestolen.

Laatste 10 seconden van de wedstrijd Cedric Dubois in quick break alleen op de doelman af wordt door de doelman onderuit gelopen maar de scheidsrechter doet of z’n neus bloed. Leuk om achteraf te horen dat Raf Biesmans de betrokken doelman zelf zegt: “dit was een schoolvoorbeeld van een rode kaart en penalty in de laatste seconden van de wedstrijd”. Ook Björn Timmermans als bevoorrecht getuige want het speelde zich voor z’n ogen af kwam ons troosten met dezelfde melding hij voegde eraan toe; “dit is voor ons een overwinning maar één waar we echt niet van kunnen genieten op deze manier een wedstrijd winnen stoot mij tegen de borst”. Ik wil beide langs deze weg bedanken voor de bemoedigende woorden maar de punten zijn we wel kwijt. Ook de aanwezige collega scheidsrechters die de volgende wedstrijd moesten fluiten gaven de OLSE aanhang gelijk dit was je reinste diefstal.

Even terug naar de wedstrijd, OLSE speelde 45 minuten op een degelijk niveau, jammer van het begin van de tweede helft waar we een kwartier lang liepen te klungelen. De wedstrijd begon evenwichtig 4 – 4 na een kwartier. In het tweede kwartier kon een sterk spelend OLSE nog een tandje bijsteken en we bereikten de rust met een 7 – 11 voorsprong. Sint Truiden kwam met veel meer inzet uit de kleedkamer en veegde de toch riante OLSE voorsprong op 5 minuten van de tafel 12 – 12. Even ging het nu gelijk op 15 – 15 na 10 minuten maar na een onterechte rode kaart voor Hendrik Dujardin keek OLSE op het kwartier naar een 20 – 17 achterstand. Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd gespeeld 23 – 18 voor de thuisploeg. Na opnieuw een rode kaart ditmaal voor Stijn Sterck kon OLSE toch nog eens versnellen en kwam voetje voor voetje terug in de wedstrijd en bij het ingaan van de laatste 30 seconden kon OLSE de aansluitingstreffer tegen de netten duwen. Wat dan volgde was je reinste diefstal maar een scheidsrechter is onaantastbaar ook in zijn onsportiviteit. Jammer maar in handballend België moeten we daar maar mee leren leven zeker.

OLSE: Stijn Sterck 8,Tom Hens 6,Cedric Dubois 3,Michael De Wachter 3,Hendrik Dujardin 1,Ward De Vos 1,Kristof Tyssen 1.
St Truiden: Martens 7,Van Belleghem 5,Stankevicus 4,Loutrtie 3,Biesmans 1,Timmermans 1,Valkenborgh 1,Ceyssens 1,Frison 1.

Guido Hens

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.