Verdachte (36) van inbraak gearresteerd

Vannacht, kort na middernacht belde een getuige naar de politie met de melding dat hij net tevoren had gezien hoe twee mannen de ruit van de inkomdeur van kapsalon Lale (Bredabaan 344, naast Megastock) stukgooiden en via het gat in de ruit naar binnen kropen. Even later kwamen ze terug naar buiten. De getuige gaf een goede beschrijving van de verdachten. Er werden onmiddellijk enkele interventieploegen van de politie ter plaatse gestuurd.

De glazen inkomdeur van het kapsalon was volledig verbrijzeld. Op en aan de glasscherven hing bloed. Aan een van de scherpe glaspunten hing ook een lap huid. Uit de kassa van de zaak was enkel wisselgeld gestolen.

Even later werd in de omgeving een man aangetroffen die voldeed aan de beschrijving die de getuige gaf. De man (36) was gewond aan de handen. Hij had ook een grote snijwonde aan het achterwerk waar een deel van de huid was losgekomen. Als verklaring voor die verwondingen zei de verdachte dat hij een goede daad had willen verrichten. Hij had gezien dat er aan een glascontainer nogal veel glas op de grond lag. Toen hij dat wilde opruimen en in de container wilde deponeren was hij gevallen waarbij hij verwondingen aan zijn onderrug had opgelopen.

De verdachte werd ter plaatse gearresteerd en overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis om zijn verwondingen te verzorgen. Hij ontkende nadien iets met de inbraak te maken te hebben. De verdachte had nogal wat muntstukken in zijn zakken maar of dat de buit was van de diefstal zal nog moeten worden nagegaan. Hij bleef gearresteerd en werd vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof. De tweede verdachte blijft op te zoeken

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.