Doornik – OLSE 26 – 26

Regelrechte 4 punten wedstrijd.

Als je naar Doornik moet weet je dat er een sterke 15de man is waar je tegen moet opboksen.

Het talrijk opgekomen publiek was al in goede stemming nog voor het eerste fluitsignaal had weerklonken. OLSE liet zich echter niet intimideren en nam onder impuls van een weer outstanding Kristof Van Wesemael resoluut de leiding. Doornik was alzo steeds op achtervolgen aangewezen 3 – 4 na 10 minuten 6 – 7 op het kwartier. Doornik schoot nu ook echt wakker en ging op en over OLSE. 10 – 9 na 20 minuten. Je ziet het aan het scoreverloop beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Ook de laatste 10 minuten van de eerste helft bleven beide ploegen, dankzij Johannes Verhoeven, haasje over spelen en bij de rust stond er dan ook een terechte 14 – 14 stand op het scorebord.

De tweede helft was, voor zover dit kon, nog spannender dan de eerste. 16 – 16 na 5 minuten 18 – 18 na 10 minuten. OLSE stak nu een tandje bij, ’t is te zeggen Jos Riské overwon zijn zwarte beest en gaf Jens Lievens en zo ook heel Doornik het nakijken op het kwartier wezen de bordjes dan ook 18 – 21. Doornik moest even op adem komen maar na de time out brachten zij in enkele minuten de score weer gelijk 22 – 22 met nog 10 minuten op het bord. En Doornik stoomde door naar 24 – 22. Het talrijk opgekomen publiek dacht de buit al op het droge maar OLSE dacht er anders over en 5 minuten voor tijd hing Tom Hens de bordjes alweer gelijk 24 – 24. Doornik kon nog twee keer op voorsprong komen maar alweer Jos Riské hing de bordjes steeds opnieuw gelijk.

Met nog 25 seconden op het bord kreeg OLSE de bal in handen maar de ultieme poging van Kristof Van Wesemael spatte uiteen op de paal. Jammer we hadden zo graag de 2 punten mee naar Merksem genomen maar in alle eerlijkheid moeten we zeggen dat beide ploegen gestreden hebben tot de laatste seconde en dat een puntendeling de meest juiste uitslag is.

OLSE: Kristof Van Wesemael 7, Johannes Verhoeven 6, Jos Riské 4, Tom Hens 3, Wim Verhaegen 3, Yannick De Hert 1, Mats De Coster 1, Dirk Claessens 1.

Doornik: Fatoux 8, Olexiouk 4, Luisi 4, Mathijs 3, Rose 3, Mathijs r 2, Chantry 1, Dhaene 1.

Guido Hens

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.