2 nieuwe Clubrecords voor K. OLSE A.C.

Op de Indoor meeting in Gent op 22/03/2014 hebben Hilary en Lissa de clubrecords kunnen verbeteren.

De jeugdwerking van de Koninklijke OLSE Merksem Atletiek Club houdt van afwisseling tussen crossen en indoor-wedstrijden. Daarom stond er vanaf dit seizoen, naast de crossen, zowel een indoorwedstrijd in Hoboken als in Gent gepland. Zaterdag was het de beurt aan de indoormeeting van Gent, waar de sluitingsmeeting van de jeugd doorging. Uiteindelijk trokken 31 Olseërs, vergezeld door hun ouders en trainers, richting Gent om hun loop-, spring- en werptalenten nog eens boven te halen.

Bij de pupillen meisjes kwam er slechts één Olseër aan de start: Hilary Udechukwu. Na haar operatie eind december en revalidatie was het haar eerste hordenwedstrijd. In de laatste reeks snelde ze meteen naar winst, in een sterke 10”69. Hiermee won ze niet alleen de hele hordencompetitie, maar verbeterde ze ook haar eigen clubrecord met 2 honderdsten!

Ool bij de pupillen meisjes 60m, kwam Hilary Udechukwu aan de start. In haar reeks kon ze naar de tweede plaats snellen in 9”07. Dit betekent voor haar de snelste tijd van deze winter. Haar outdoorrecord bedraagt echter reeds 9”01.

Lissa Deckers nam voor het eerst aan een 1000m deel op een indoorwedstrijd. Ze was zeer benieuwd hoe sterk ze op deze afstand op een indoorwedstrijd voor de dag zou kunnen komen ten opzichte van haar outdoorprestaties. Haar start was niet super, maar ze kon wel tot tweemaal toe op de juiste momenten opschuiven. Hierdoor had ze steeds voeling met de kopgroep, wat haar een sterke tijd ging opleveren. Na 3’22”39 werd ze vijfde in haar reeks, bleef ze slechts één seconde verwijderd van haar outdoorrecord, maar verbeterde ze vooral het clubrecord (3’26”38) dat reeds twee jaar op naam van Dante Blockx stond.

Bron K OLSE AC

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.