Laat je fiets labelen

Vroeger werden er door de politie en de stad regelmatig graveermomenten ingepland. Zo kon iedereen zijn of haar fiets laten graveren met het rijksregisternummer. Sinds enige tijd werd deze manier vervangen door een label.

De politie vindt elk jaar een heleboel gestolen fietsen terug, maar het is soms niet eenvoudig de juiste eigenaar op te sporen. Daarom is het van belang dat u zelf een aantal stappen zet, ook als u nog geen slachtoffer was.

Na aankoop van uw fiets

Vraag meteen na de aankoop van uw nieuwe fiets een label aan bij de stad en kleef het op uw fietskader. Het label vervangt het vroegere graveren, vermeldt net als voorheen uw rijksregisternummer en is niet verwijderbaar. Het label kunt u aanvragen via deze site.

Als uw fiets gestolen werd

 • Doe onmiddellijk aangifte. Alleen met een bewijs van diefstal, kunt u uw fiets claimen als hij teruggevonden worden.
 • Neem geregeld een kijkje op www.gevondenfietsen.be.  Daarop staan de fietsen die, de naam zegt het zelf, gevonden of achtergelaten werden.
 • Schrijf een brief naar de procureur des Konings. Fietsen die in beslag werden genomen naar aanleiding van criminele feiten worden niet op >www.gevondenfietsen.be gezet. De procureur des Konings laat ze stallen in een depot in de buurt van het gerechtsgebouw. Wilt u laten onderzoeken of uw fiets daar staat, schrijf dan een brief aan de procureur des Konings, Bolivarplaats 20, 2000 Antwerpen.
  Vermeld zeker:

  • nverbaal van uw aangifte
  • kenmerken van de fiets: kleur, model, merk …
  • een kopie van het aankoopbewijs als u dit heeft
  • een foto als u die heeft
  • uw persoonsgegevens: naam, adres, telefoonnummer, rijksregisternummer, e-mailadres

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.