Stoten Soukaïna Kadi en Lotte Mertens uit Merksem door naar finale Public Speaking Awards?

Voor het zevende jaar op rij zijn Telenet en BBC Worldwide op zoek naar de beste Engelse spreker tijdens de BBC and Telenet Public Speaking Awards. Uit een recordaantal van 237 leerlingen wisten Soukaïna Kadi en Lotte Mertens zich een weg te vinden tot de halve finale die plaatsvindt morgen, zaterdag 29 maart, in het ICC Gent. Dertig deelnemers zullen daar strijden voor een plaats in de finale, maar slechts tien zullen effectief doorstromen. Kunnen Soukaïna en Lotte een ticket bemachtigen naar de finale?

Een recordaantal van 237 leerlingen uit 65 scholen in Vlaanderen en Wallonië schreef zich in voor de zevende editie van de BBC and Telenet Public Speaking Awards. Deze prestigieuze wedstrijd gaat op zoek naar de beste Engelse redevoerder tussen 16 en 20 jaar. Voor deze zevende editie van de Awards is er opnieuw een nauwe samenwerking met Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet en alle onderwijskoepels. De kandidaten moeten telkens een speech over een bepaald onderwerp voorbereiden van vijf minuten die ze voordragen aan jury en publiek. Nadien worden hun improvisatie-skills vier minuten lang getest tijdens een vragenronde van het “question team”. De kandidaten kunnen de jury overtuigen met hun prestatie, de inhoud van hun speech en de aangehaalde argumentatie. De vakkundige jury zal uit de dertig deelnemers, waaronder Soukaïna Kadi en Lotte Mertens van de Sint-Ludgardisschool uit Merksem, tien finalisten selecteren.

In onderstaande tabel vindt u de namen, thema’s en titels van de leerlingen.

Leerling School Thema Titel

 

Soukaïna Kadi Sint-Ludgardisschool

 

Malala Yousafzai: International hope on a teenagers shoulders.

 

Fighting oppression with words, not violence.

 

Lotte Mertens Sint-Ludgardisschool

 

Everything in life is becoming science fiction.

 

Fear for a modern Prometheus.

 

 

Laatste rechte eind

Wanneer deze leerlingen geselecteerd worden mogen zij, tesamen met 8 andere kandidaten, naar de nationale finale op zaterdag 26 april in San Marco Village te Schelle, waar ook HMA Jonathan Brenton, de Britse Ambassadeur en minister Pascal Smet aanwezig zullen zijn. Om de deelnemers en leraren op de best mogelijke manier te begeleiden, wordt een intensieve week van trainingsessies en w orkshops over debatteren en spreken in het openbaar georganiseerd.

Bovendien worden de finalisten uitgenodigd op een heuse Tea Party op te Britse Ambassade in Brussel.

Winnaar vertegenwoordigt ons land in Londen

De winnaar van de nationale wedstrijd zal ons land op 15 en 16 mei 2014 in het HSBC in Londen vertegenwoordigen op de International Public Speaking Competition (IPSC). Hij/zij zal het tijdens deze internationale wedstrijd opnemen tegen landsfinalisten uit meer dan 60 verschillende landen. Naast een speech rond het thema ‘Imagination is More Important than Knowledge’ zal ons Belgisch talent een geïmproviseerde speech geven over een thema dat hij/zij ter plaatse zal uitkiezen. De internationale voorrondes zullen plaatsvinden op 15 mei, de halve finale en finale gaan door op 16 mei. Op deze finale zullen enkele vertegenwoordigers van de Belgische Ambassade aanwezig zijn.

Ook op internationaal niveau worden de kandidaten goed begeleid: ze vertoeven een week in Londen en krijgen ook hier opnieuw workshops rond debatteren. Naast een goede begeleiding staat ook amusement centraal: de kandidaten bezoeken onder andere het House of Parlement en pikken terwijl een toneelstuk mee.

Prijzen

Deelnemers van de wedstrijd ontvangen unieke prijzen. Daarnaast worden ook de scholen beloond: de scholen waarvan de deelnemers het tot de halve finale schopten, krijgen een gratis Telenet hotspot voor 2 jaar. De scholen waarvan leerlingen deelnemen aan de nationale finale krijgen er zelfs een van 3 jaar.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.