Leen de plaats voor je garage aan een zorgverstrekker

Sinds donderdag 1 oktober heeft het roject ‘ZorgParking’ zich uitgebreid naar heel Antwerpen. Daarbij geven bewoners aan zorgverstrekkers de toestemming om tijdens huisbezoeken gratis en gedurende 45 minuten te parkeren voor hun oprit of garage.

Dokters, verplegers en andere zorgverstrekkers vinden niet altijd een parkeerplaats dicht bij de woning van hun patiënt. Daardoor lopen deze huisbezoeken vaak vertraging op. Het project ZorgParking wil dit parkeerprobleem oplossen door de plaatsen voor garages en opritten open te stellen voor zorgverstrekkers. Ze kunnen er gratis en gedurende 45 minuten parkeren tijdens hun huisbezoek.

Als u de parkeerplaats voor uw oprit of garage ter beschikking wil stellen, meldt u zich aan via www.zorgparking.be. U ontvangt dan een sticker die u op uw garage kleeft. Daarmee toont u aan dat zorgverstrekkers er tijdens huisbezoeken mogen parkeren.

De zorgverstrekker plaatst een kaart met zijn contactgegevens achter de voorruit van zijn auto. Zo kan u de zorgverlener contacteren om de plaats vrij te maken als het nodig is. Zorgverstrekkers krijgen deze kaart als ze zich ook registreren op www.zorgparking.be.

Het proefproject ‘parkeren voor zorgverstrekkers’ startte in november 2014 in het district Antwerpen.

Meer info?

ZorgParking
tel. 0473 690 034
www.zorgparking.be

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.