Eynatten – OLSE 21 – 22

Merksem doet wat het moest doen.

Olé olé olé olé, … wat hebben we vandaag geleerd?  Een wedstrijd duurt gelukkig 2 x 30 minuten en de laatste minuut 60 seconden. Over de eerste 10 minuten kunnen we kort zijn, Mike Tadey voor de verandering nog maar eens outstanding en de doelen in Eynatten zijn 5 cm smaller en lager dan in de andere sporthallen. Hoe anders te verklaren
dat we een 1 op 10 lieten noteren, 6x raakten we paal en deklat en 3 maal ging de bal rakelings naast. De Eynatse doelman had nog geen bal gepakt en toch stond er slechts 2 – 1 op het scorebord. Op het kwartier met een 3 – 2 stand op het bord kwam de kentering Simon Vandenberg kwam op het veld en met een schitterende assist naar Wouter Sas kwam OLSE
eindelijk gelijk en de volgende aanval bracht Simon OLSE aan de leiding 3 – 4. Wie dacht dat Merksem vertrokken was kwam bedrogen uit, Eynatten nam terug de touwtjes in handen, door veelvuldige technische fouten van Merksem, en 5 minuten voor tijd stond er opnieuw 7 – 5 op het bord. OLSE kwam gewoonweg niet tot scoren en leverde een draak van een eerste speelhelft af. Met dank aan Mike Tadey keken we bij de rust slechts tegen een 9 – 8 achterstand aan.

De tweede helft zou Merksem zijn ware gelaat laten zien dachten de meegereisde supporters, maar OLSE stond stijf van de zenuwen want er mag niet verloren worden. Eynatten profiteerde en na 5 minuten liepen ze 12 Р9 uit. Het zag er slecht uit maar met OLSE ben je nooit klaar Jeffrey Jacobs en Jos Risk̩ zetten orde op zaken 12 Р12 na 10 minuten. Toch
duurde het nog tot de 17de minuut vooraleer Wouter Sas Merksem voor de eerste keer op voorsprong kon schieten 15 – 16. Vanaf nu werd het haasje over en met nog 5 minuten te gaan bij 20 – 19 dacht good old Dirk Claessens nu is het welletjes geweest en samen met Johannes Verhoeven rolden ze keer op keer de verdediging van Eynatten. De eindstand kwam
luttele seconden voor het einde op het scorebord 21 – 22. Een zucht van verluchting ging door de Merksemse rangen en de punten gingen mee op de bus. Nog 4 x 30 minuten maar hopelijk een beetje minder stress vol want het hart van een supporter is geen sporthart en kan al eens uit zijn ritme gaan. De winterstop komt voor OLSE op tijd, we kunnen de zenuwen een beetje laten rusten en de puntjes op de i zetten in de laatste 2 competitiewedstrijden thuis tegen Doornik en uit op Houthalen.

OLSE: Wouter Sas 8,Jeffrey Jacobs 7,Dirk Claessens 3,Johannes Verhoeven 2,Simon Vandenberg 1,Jos Riské 1.
Eynatten: Schroeder 5,Duchemann 4,Fichtner 3,Vandeberg 3,Krstev 2,De Bruecker 1,Thürnagel 1, Leonhardt 1,Brülls 1.