Feestelijke opening heraangelegde Rerum Novarumlaan

De heraanleg van de Rerum Novarumlaan is klaar. Het district Merksem heeft de bewoners van de straat gisteren uitgenodigd om te klinken op de vernieuwde straat. Gezien de winterse temperaturen ging de receptie door in de gebouwen van campus KVO.

Van september 2015 tot eind 2016 werd de Rerum Novarumlaan volledig heraangelegd. Het district werkte hiervoor samen met rioolbeheerder rio-link. Er werd een gescheiden rioleringsstelsel geplaatst. Verder werden er verkeersplateaus geplaatst als snelheidsremmers zodat de schoolomgeving veiliger wordt. Het buurtplein dat werd ingericht ter hoogte van het kruispunt met de Kasterveldenstraat en Albert Meulemansstraat zorgt samen met de brede voetpaden, groene aanplanting, fietsbeugels, vuilnisbakjes, zitbanken en nieuwe verlichting voor een aangename straat om te wonen.

De werken zijn vlot verlopen. Om overlast te beperken en de bereikbaarheid zo groot mogelijk te houden, verliepen de werken in 3 fasen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.