Weer

Merksem
23 oktober 2017, 4:17
Bewolkt
Bewolkt
11°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:19
zonsondergang: 18:32
Verwachting 23 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
15°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
18°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
11°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
18°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
11°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 27 oktober 2017
dag
Bewolkt
Bewolkt
15°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Problemen met grasmat K. Merksem S.C.

De aannemer die in opdracht van de stad Antwerpen voetbalvelden moest inzaaien heeft dit niet goed gedaan. De zowat dertig stedelijke voetbalvelden werden in het tussenseizoen aangepakt in opdracht van de stad. Maar het resultaat op onder andere het veld van Merksem ziet er niet uit. De clubs klagen steen en been over de staat van hun veld. In Merksem is het vooral het veld waarop de jeugd traint en speelt een ramp. Een scheidsrechter heeft reeds een wedstrijd afgelast omdat het door stof en zand onmogelijk werd om de lijnen te zien. Daarnaast zit het veld nog vol met putten.

De Antwerpse schepen van Sport, Ludo Van Campenhout (Open VLD) en de woordvoerder van burgemeester Patrick Janssens (SP.A), Bart Govaert, erkennen de knoeiboel. Een werkgroep van experts moet nu uitzoeken of problemen als deze volgend jaar kunnen worden voorkomen. Uiteindelijk zou de stad overal grasmatten willen.

Ondertussen is er wel hoop voor Merksem. Na spoedoverleg met de stad werd afgesproken om het veld opnieuw effen te maken. Maar wanneer men opnieuw wil inzaaien is het veld 6 weken onbespeelbaar. Mogelijk zouden de jongeren dan kunnen uitwijken naar een andere locatie zoals de velden van de Luchtbalboys. Deze club bestaat ondertussen niet meer.

Geef een reactie