Laatste reacties

Weer

Merksem
16 december 2017, 10:12
Deels zonnig
Deels zonnig
4°C
gevoelstemperatuur: 2°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 8:41
zonsondergang: 16:35
Verwachting 16 december 2017
dag
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
6°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
1°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 17 december 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
6°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
2°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 18 december 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
8°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
2°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 19 december 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
6°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 7 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
3°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 20 december 2017
dag
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
9°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
7°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Cannabiskwekers krijgen 3 jaar met uitstel

De correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeelde woensdag 2 beklaagden tot 3 en een 3de tot 30 maanden cel, alleen de reeds ondergane voorhechtenis effectief. De mannen hadden in Merksem en Willebroek cannabisplantages. Het bestaan van een 3de plantage in Breeachtte de rechtbank niet bewezen. Van de 147.655,20 euro die de bende ermee verdiend heeft, werd 100.000 euro effectief verbeurd verklaard.

2 weken geleden begon het proces met een valse noot. De openbaar aanklager moest toegeven dat het een man (34) uit Zwijndrecht had gedagvaard, hoewel hij door de raadkamer al buiten vervolging was gesteld. De man mocht dan ook meteen beschikken. Het ging om de eigenaar van het pand aan de Maantjenssteenweg waar een plantage met 800 planten werd ontdekt. Dankzij een tip van omwonende en een controle van het stroomverbruik kwam de politie bij het pand terecht. Een koppel Letten woonde er en onderhield de plantage in ruil voor onderdak.

Er was al 2 keer geoogst. In het pand werden ook documenten en sleutels gevonden die verwezen naar twee andere locaties in Willebroek en Bree. Samir E.H. (32) was eigenaar van het pand aan de Floridastraat in Willebroek, waar de politie een plantage aantrof van 650 planten.

In een huis in de Molenstraat in Bree was de kwekerij al ontmanteld, maar de rechtbank oordeelde niet bewezen dat de beklaagden ook daarbij betrokken waren. Maris B. (31) en Nadezda J. (29) kregen 3 jaar cel. Compaan Samir E.H. kreeg 30 maanden en Sergejs F., de eigenaar van het pand in Willebroek werd vrijgesproken.

In de beide panden was het de leverancier van de elektriciteit opgevallen dat er pieken van stroomverlies waren, het gevolg van strook aftappen voor de meter. Aan IMEA moeten de veroordeelden 33.231 euro betalen

Geef een reactie