Naar Compostela voor Oscare

Op 1 mei jongstleden vertrokken Tom Verbruggen (28) en Thomas Verhauwaert (25) vanuit Mechelen naar het Spaanse bedevaartsoord Compostela in de allernieuwste wieleroutfit van Oscare. Ze legden in slechts 16 dagen in totaal 2.256 km af ten voordele van het Kinderbrandwondenfonds, het kinderfonds van de in Merksem gevestigde Oscare vzw.

Tom is beroepsbrandweerman en ambulancier bij de Willebroekse brandweer. Thomas werkt als productspecialist in de medische sector bij Zimmer. Ze leerden elkaar kennen bij de scouts van Bonheiden. Tom deed triatlon en speelde al langer met het idee om naar Santiago de Compostela, in het noordwesten van Spanje, te fietsen. Toen hij zijn plan aan Thomas meedeelde, besliste die al snel om mee te gaan.

De beide sportievelingen kozen voor het Kinderbrandwondenfonds omdat deze niet gesubsidieerde organisatie afhankelijk is van giften. Eén op de drie brandwondenslachtoffers zijn kinderen. Het kinderbrandwondenfonds verzamelt middelen om onder andere dure  -niet terugbetaalbare- behandelingen te bekostigen. Elke kilometer die Tom en Thomas fietsen kan een kind met ernstige brandwonden helpen.

Tom en Thomas hielden een fel gesmaakte blog (met heel wat mooie foto’s) bij over hun fietsavonturen: ‘To Compostella for Oscare’.

Je kan hen nog steeds steunen door overschrijven van een gift op rekeningnummer BE45 7350 2985 7089 van het Kinderbrandwondenfonds, met mededeling ‘Gift fietstocht Compostella 2013’. Vanaf een bedrag van € 40 ontvangt u een fiscaal attest.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.