Asfalteringswerken op de Bredabaan

Van zaterdagavond 26 oktober (20.00 uur) tot maandagochtend 28 oktober 2013 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) asfalteringswerken uit op de Bredabaan (N1) in Merksem. Over een afstand van ongeveer 800 meter in de richting van Antwerpen, tussen de Kapelsesteenweg en het kruispunt met de Fortsteenweg en de Hortsebaan, wordt het wegdek afgefreesd en vervangen door nieuw asfalt. Ook het grote kruispunt zelf krijgt nieuw asfalt. De ingrepen zullen het rijcomfort van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren, want het bestaande asfalt is op tal van plaatsen beschadigd.

Bredabaan onderbroken stad inwaarts

Tijdens de werken wordt de Bredabaan in de richting van Antwerpen ter hoogte van de werf volledig afgesloten voor het verkeer.

  • Het verkeer in de richting van Antwerpen wordt dan tijdelijk omgeleid via de Antwerpse Ring.
  • Het verkeer in de richting van Kapellen, Brasschaat en Schoten heeft altijd een doorgang, maar wordt even over het parkeerterrein van de Carrefoursite geleid.
  • Fietsers en voetgangers hebben altijd een veilige doorgang.
  • De bussen van De Lijn blijven het knooppunt Keizershoek (tramterminus) bedienen, maar volgen plaatselijk wel een omleiding.

Opstart werken na sluitingstijd zaterdagavond

Om de hinder voor de omgeving zo klein mogelijk te houden, kiest AWV ervoor om de werken op te starten op zaterdagavond omstreeks 20.00 uur, dus na sluitingstijd van de winkels. De werken lopen door op zondag tot maandagochtend, wanneer de meeste handelszaken dicht zijn. Als de weersomstandigheden meezitten, zullen ze omstreeks 9.00 uur maandagochtend afgerond zijn. Let wel: asfalteringswerken kunnen niet uitgevoerd worden bij nat weer. Bij regenweer kan de timing dus nog gewijzigd worden.

Bron Agentschap Wegen en Verkeer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.